Nyhed

Pet Shop Boys bekræftet til Roskilde

Også M. Ward og Mikael Simpson har meldt deres ankomst til Dyrskuepladsen

Allerede i onsdags kunne GAFFA oplyse, at Pet Shop Boys gæster årets Roskilde Festival, idet gruppens keyboardspiller Chris Lowe havde afsløret det over for Billboard.com. Nu bekræfter festivalen så, at Pet Shop Boys besøger årets festival på Dyrskuepladsen. Samtidig har festivalen offentliggjort yderligere to navne, nemlig M. Ward og Mikael Simpson & Sølvstorm.

Den amerikanske sanger og sangskriver M. Ward har fået stor respekt for sin musik, der trækker på både såkaldt alternativ rock, country, blues og folk. Han udgav i februar sit sjette album, "Hold Time", som GAFFAs anmelder Mikkel Elbech tildelte fem stjerner og blandt andet følgende ord: "De 14 numre tager lytteren med vidt omkring i både tempi og pågåenhed, og allerbedst bliver det i den Chuck Berry’ske "To Save Me", hvor der tromles tidløst derudad, som kun Ward kan præstere det. Et storartet album, der fortrinligt følger op på den ubrydelige streng af solide udgivelser."

M. Ward er også kendt for sin meget melankolske fortolkning af David Bowie-klassikeren "Let's Dance", og en lignende fortolkning, blot fordansket og helt eksplicit inspireret af M. Ward har Mikael Simpson gentagne gange fremført til koncerter. Mikael Simpson har netop udgivet sit fjerde studiealbum, "Slaar Skaar", der har fået fremragende anmeldelser i det meste af den danske presse, bortset fra Ekstra Bladet og GAFFA, der begge har været mere forbeholdne, hvilket har givet anledning til en flittig debat på GAFFA.dk. Uanset hvad hersker der stor respekt for Mikael Simpsons liveband Sølvstorm, der ofte præsenterer mere udadvendte udgaver af Simpsons sange. Den allestedsnærværende Trentemøller har ofte stået for den elektroniske del af Sølvstorm live, men af og til har han dog været optaget andetsteds, og elektronikken har i så fald været passet af Frithjof Toksvig. Hvem der står elektronikken på Roskilde Festival, vides dog endnu ikke.

Og for ikke at glemme Pet Shop Boys, så kan vi da lige minde om, at de i mandags udsendte deres tiende studiealbum med den ganske enkle titel "Yes". Et album, der byder på elektropop i absolut klassisk Pet Shop Boys-stil. GAFFAs anmelder Thomas Borre tildelte albummet tre stjerner under overskriften: "Sølvbryllupssynthpoppen er stadig køligt veludført. Ideerne virker dog generelt lidt tilsneede."

Roskilde Festival finder sted i dagene 2.-5. juli med warm up fra 29. juni.

ANNONCE