Nyhed

LISE WESTZYNTHIUS: Derfor gendanner vi luksus

Vi har talt med en fjerdedel af det hedengangne halvfemserband forud for comebackkoncert

I dag (den 4. april, red.) har arrangørerne af den københavnske festival smidt en trumf på et i forvejen imponerende program. På festivalen, som finder sted den 8.-10. juni, vil man nemlig kunne opleve den danske indierockgruppe luksus - for første gang i mere end 20 år.

Bandet, med Lise Westzynthius og Mikael Simpson i front, var aktive fra 1994-2001 og udgav et enkelt, kritikerrost album samt en ep. Siden forfulgte begge frontfigurer solokarrierer op gennem 00'erne og 10'erne og har de senere år været aktuelle med henholdsvis projektet Solen Er Sexet (Westzynthius) og som radiovært på P6 Beat (Simpson). Trommeslager Henrik Vibskov er internationalt anerkendt modeskaber, og bassist Georg Rune Andersen er fotograf og filminstruktør. 

I anledning af dagens offentliggørelse har vi spurgt Westzynthius, hvad der ligger bag beslutningen om at gendanne bandet - foreløbig blot for en enkelt aften. Westzynthius:


"For mit eget vedkommende er der sket en bevægelse fra et stærkt ego, der havde brug for at afprøve mig selv som solist, til de seneste år at være mere og mere optaget af fællesskaber. Det er også grunden til, at jeg har fået lyst til at genbesøge det fællesskab, som det hele startede med," siger den nu 48-årige sanger og musiker og stiller selv det næste spørgsmål:

"Hvordan føles det fællesskab nu, hvor vi alle har udvidet os? Der er ingen tvivl om, at vi har en intens vibe. Og jeg kan ikke tale for de andre, men da vi mødtes for nogle måneder siden i anden anledning, havde vi alle sammen lyst simultant. Timingen var rigtig. For mig er det noget menneskeligt. Noget i mig, og noget i de andre tre, som var parat," fortæller Lise Westzynthius.

luksus anno 2023
luksus anno 2023


Foreløbig foreligger der ingen planer om yderligere koncerter, nyt album eller genudgivelse af det begrænsede, men roste, bagkatalog.

"Vi er jordens mest utjekkede band. Vi tager det én dag ad gangen, det har vi altid gjort. Det er virkelig særligt at spille sammen igen. Tingene skal have lov at vokse indefra og ud. Når og hvis de vil," siger Westzynthius og svarer samtidig undvigende på spørgsmålet om, hvorvidt publikum kan forvente at høre nye sange til sommerens festivalkoncert:

"I første omgang ærer vi vores fortid. Jeg er stolt af det hele."

 


Modeshow for fuld musik

ANNONCE