Nyhed

Daniel Johnston til Danmark

[Opdateret] Den excentriske sangskriver giver koncert på Voxhall og Vega til april

Før i tiden var det en sjældenhed, at der opstod mulighed for at se amerikanske Daniel Johnston live, men det har ændret sig de senere år. Faktisk gav Johnston to danske koncerter i 2008, og nu vender han tilbage for at give endnu en koncert i Århus 11. april, hvor der også vil være kunst og film på programmet.

Ifølge spillestedet Voxhalls webside vil Daniel Johnston til koncerten indgå i et samarbejde med det hollandske ensemble Beam, der blandt andet vil fortolke en række af Johnstons sange. Ved samme lejlighed vil man kunne se filmen "The Devil And Daniel Johnston", der er en dokumentar om og med Johnston. Endelig vil der være en udstilling på VoxHall med Daniel Johnstons kunstværker - hovedsagenlig malerier og tegninger, der illustrerer Johnstons mytologiske univers fuld af superhelte, Godzilla, King Kong og bibelske fortællinger.

Daniel Johnston er aktuel med albummet "Is And Always Was", der fik flotte ord med på vejen af GAFFAs Mikkel Elbech, da det udkom i oktober i år:

"Dette forrygende, 11 numre lange album frembringer umiddelbare associationer til den nu 15 år gamle Fun, der på tilsvarende vis formåede at indfange Daniel Johnston i et vellydende univers uden at indsvøbe ham i for megen af den patos, som ellers ligger lige til højrebenet."

Materialet fra det album samt meget mere kan opleves på VoxHall i Århus 11. april, og billetsalget er sat i gang via spillestedets webside.

[Opdateret] Der bliver også mulighed for at opleve Daniel Johnston i Vega i København 10. april til en aften, der kommer til at forløbe således:

"Aftenen starter med en visning af den succesfulde dokumentarfilm ”The Devil and Daniel Johnston”. Først spiller support Tommigun, derefter spiller det hollandske ensemble BEAM instrumentale versioner af Daniel Johnstons numre, dernæst Daniel solo og til sidst Daniel og BEAM sammen. Desuden vil der være en udstilling med Daniel Johnstons kunstværker".

ANNONCE