Nyhed

Nye Rødder-festivalen klar med line-up

Den tredje omgang af Nye Rødder skydes i gang i november og byder på koncerter med blandt andre The Whale Watching Tour, Tony Scherr og The Rumour Said Fire

Det er endnu en gang et ganske ambitiøst program, den københavnske festival Nye Rødder har sat på plakaten, når de byder publikum indenfor den 12. til 14. november. De byder, den korte tradition tro, på musik, der dyrker rødderne indenfor blues, country, americana og alternativ folk, og der bliver spillet fjorten koncerter på to scener over de tre aftener i København. En af arrangørerne, Mads Mouritz, skriver i en pressemeddelelse om festivalen:

"Med Nye Rødder forsøger vi at lave unikke intime musikoplevelser for gæsterne, og vi prøver i høj grad at skabe et rum, hvor de deltagende musikere har lyst til at være, høre hinanden og forhåbentlig vil der igen i år opstå nye alliancer og overraskende gæsteoptrædener, som da Teitur sidste år gæstede Murder."

Scenerne er placeret i Huset i Magstrædes Planeten og Musikcaféen, der hver har plads til 150 publikummer, i den intime koncerts navn, noget som arrangørerne lægger stor vægt på at bibeholde. Samtidigt stræber de efter at få booket de dygtigste musikere inden for de valgte genrer, og årets line-up er i høj grad et udtryk for denne ambition. Her nævnes er par af hovednavnene, det fulde program kan ses nedenfor.

The Whale Watching Tour (billedet) er et orkester, der er sprunget ud af det islandske pladeselskab Bedroom Community, grundlagt af produceren Valgeir Sigurðsson, Nico Muhly og Ben Frost (begge fra USA). Hurtigt efter grundlæggelsen blev også Sam Amidon tilføjet, og efter tre års koncerter, samarbejder og albumudgivelser er kvartetten taget på Europa-turné under navnet The Whale Watching Tour. Det er fire drastisk forskellige musikere, så udbyttet af koalitionerne skulle kunne blive ganske interessant.

En anden prominent gæst bliver den amerikanske guitarist Tony Scherr, der har arbejdet med et utal af store navne, blandt andre Norah Jones, Willie Nelson og Bill Frisell. Publikum kan også opleve Howe Gelb, med sit band Giant Sand, sangerinden fra islandske Múm, Ólöf Arnalds, Slaraffenland og The Rumour Said Fire - som har ligget i toppen af flere brugerbestemte hitlister herhjemme.

Billetter til Nye Rødder kan findes via GAFFA Live.

PROGRAM: 

Torsdag d. 12. nov.
20.00 De Efterladte (Peter Olesen)
21.00 Dreamjockey
22.00 Frisk Frugt
23.00 The Whale Watching Tour (feat. Sam Amidon (US), Nico Muhly (US), Valgeir Sigurdsson (IS), Ben Frost (AUS))

Fredag d. 13. nov.
20.00 Pinkunoizu
21.00 The Rumour Said  Fire
22.00 Ólöf Arnalds (IS)
23.00 Giant Sand (US/DK)
00.15 Tony Scherr Trio

Lørdag d. 14. nov.
20.00 Er de Sjældne
21.00 Cody
22.00 Robot feat. Claus Hempler
23.00 Slaraffenland
00.15 The Young Comets

ANNONCE