Nyhed

The Fashion-sanger og housemusikere udstiller kunst

På udstillingen Vinyl Cph på Dansk Arkitektur Center kan man blandt andet opleve værker af Jakob Printzlau, Rune RK og Johannes Torpe

Mandag den 30. november slår Dansk Arkitektur Center i København dørene op for udstillingen Vinyl Cph. En udstilling, hvor den etablerede kunstscene møder bykulturen, og grænserne mellem kunst og grafisk design nedbrydes. På udstillingen har en udvalgt gruppe af danske og udenlandske kunstnere, modedesignere,
grafikere og tatovørere fået til opgave at give liv til 30 blanke vinylfigurer.

Det interessante i GAFFA-sammenhæng er, at man finder flere musikere blandt de optrædende kunstnere. Nærmere betegnet er der tale om The Fashion-forsangeren Jakob Printzlau og housemusikerne Rune RK og Johannes Torpe - de to sidstnævnte er i øvrigt halvbrødre og blandt andet kendt som duoen Artificial Funk og for hittet "Calabria". Alle tre har arbejdet med kunst og grafik i adskillige år, Jakob Printzlau i øvrigt under navnet Plastic Kid.

Vinyl Cph er et non-profit-projekt, og overskuddet doneres til Dansk Røde Kors. Kunstnerne har frit spil med brug af materialer og udsmykningen – eneste ramme er figurens form. Det er designeren Søren Rose Kjær, der gennem sit arbejde som Klub10-ambassadør for Dansk Røde Kors har taget initiativ til begivenheden, som er kurateret af Søren Rose Kjær og galleristen Jesper Elg.


Kjær og Elg har inviteret 30 danske og internationale kunstnere til at være en del af udstillingen. Deltagerne tæller blandt andre Boris Hoppek fra Tyskland, hollandske Sid Lee (nej, ikke Sidney Lee!), den danske succesarkitekt Bjarke Ingels, den engelske kunstner Shane Bradford, amerikanske Richard Colman samt danske Thomas Øvlisen og Søren Behncke, kendt som Papfar og som manden bag GAFFAs vittighedstegninger under titlen "Stjernepladsen".

Udstillingen Vinyl Cph åbner officielt mandag den 30 november 2009 kører indtil 2. februar 2010 på Dansk Arkitektur Center. Figurerne kan købes under udstillingen i form af en online-auktion, der allerede er gået i gang og kører til 29. januar 2010.

Læs mere på vinylcph.dk

ANNONCE