Nyhed

Koldbrand Festival har programmet klar

Den nye festival præsenterer blandt andre Orka og Alamaailman Vasarat fra det kolde nord og tilbyder en varm sauna i koncertpauserne

De varme og kolde elementer forenes, når den nye Koldbrand Festival præsenterer en række alternative navne til den tre dage lange festival. Man kan blandt andet høre færøske Orka (billedet), de finske Alamaailman Vasarat og andre repræsentanter fra det kolde nords eksperimenterende scener og en varm sauna ved havnefronten, når festivalen i denne uge går i gang i Kulturhuset Islands Brygge.

En af Koldbrand Festivals hovednavne er gruppen Orka, som har et besynderligt line-up på scenen med blandt andet en bas, der lavet af en hegnspæl, hvæssesten, flaskeorgel, olietønder og boremaskiner. De alternative instrumenter giver orkestret en unik industrial-lyd, hvor der stadig skabes melodiske kompositioner ud af det. Gruppen gæstede årets Spot Festival og imponerede også GAFFAs anmelder, der gav orkestret fem stjerner og skrev:

"Det i forvejen forholdsvist store og tilsyneladende tilfredse publikum rives for alvor med af skæv, trampende sømandspolka, som efterfølges af et næsten chokerende anderledes technobaseret nummer, hvor et pumpende house-agtigt baggrundsbeat gennemkrydses af metalliske lyde, vokalharmonier og -disharmonier, inden det slutter lige så brat, som det begyndte. Orka has left the building."


Efter Orka har forladt bygningen, kan endnu en energisk avantgardegruppe opleves i form af de finske Alamaailman Vasarat om lørdagen. Det seks mand store orkester præsenterer blæsere, celli og et pumpeorgel, der spiller en punket musik, som rykker i dansefødderne. Derudover kan publikum komme i en ægte nordisk stemning, da festivalen også sørger for en varm udendørssauna ved havnefronten, som publikum kan benytte i koncertpauserne.

Festivalen løber af stablen i denne uge i Kulturhuset Islands Brygge fra den 14. til den 17. oktober, og hele programmet kan læses på festivalens hjemmeside.

Billetter til Koldbrand Festival kan findes via GAFFA Live.


 

ANNONCE