Nyhed

Se smuk musikvideo fra den grønlandske natur med koncertaktuelle Orka

Det færøske band, der bygger deres egne instrumenter, kan opleves i Danmark senere på måneden

Det færøske, koncertaktuelle elektro-band Orka er aktuelle med en flot musikvideo til sangen "Igulker". "Igulker" er det færøske ord for søpindsvin. I videoen, der er optaget i Grønland af Kirstin Helgadóttir, ser vi en ravn på jagt i den barske, grønlandske natur. Se videoen nedenfor.

Orka spiller på Bolsjefabrikken i København den 25. juni 2016

Det er snart et årti siden, at Orka byggede deres første instrumenter på en færøsk bondegård. Gruppens seneste album er "
Leipzig" fra 2014, som er blandt Orkas mere stille udgivelserMeget snart er Orka aktuelle igen, og de sætter farten op igen på det nye album "Vað". Albummet udkommer den 10. juni og er produceret i London og New York af grundlægger Jens L. Thomsen og Oktopus, forhenværende medlem af pladeaktuelle Dälek. Desuden har UK bass-duoen LV (Hyperdub, Keysound, Brownswood) også arbejdet på pladen.

Musikken er stadigvæk opbygget af hjemmelavede instrumenter. 

Orka er i øvrigt nomineret til Nordisk Råds Musikpris for albummet "Leipzig", ligesom danske Sebastian er det for albummet "Øjeblikkets mester". Vinderen offentliggøres, og prisen uddeles i DR Koncerthuset 1. november.

ANNONCE