Nyhed

Melody Gardot kommer til København

Den store softjazz-sangerinde viser sin berettigelse blandt kolleger som Duffy og Norah Jones, når hun gæster Falconer Salen

Den amerikanske jazzsangerinde Melody Gardot er tidens varmeste navn i softjazz-genren, hvor kritikere hurtigt har sat hende op på siden af andre populære sangerinder i genren, som Norah Jones og Duffy. Nu gæster singer-songwriteren og sangerinden Falconer Salen og giver sin version af den iørefaldende musik, der bliver blandet med elementer fra blues.

Historien om Melody Gardot er en fortælling om en 19-årig pige, der blev alvorligt kvæstet, da hun blev ramt af en bil, mens hun cyklede. Hun genfandt styrken via buddhistiske metoder og ikke mindst igennem musikken, der blev en levevej for hende. Selvom sådanne tårevædede historier ofte klistres på kunstnere for at skjule et udeblivende talent, synes det nu ikke at være tilfældet med Melody Gardot.

Det seneste album "My One And Only Thrill" fra i år har været en salgssucces i det meste af verden, og sangerindens inspiration fra kunstnere som Janis Joplin, Miles Davis og Duke Ellington synes høres igennem musikken. GAFFAs anmelder har samtidig rost udgivelsen og givet albummet fire stjerner med ordene:


"Melody Gardot er en singer-songwriter af Guds nåde. En tilsyneladende helstøbt sangskriver, komponist, arrangør og sangerinde, som må have en blændende fremtid for sig. Tag en blues som "Who Will Comfort Me" eller ballade som netop "My One And Only Thrill", og ikke et øje vil være tørt."

Nu kan det danske publikum opleve det nye softjazz-fænomen på dansk jord, når Melody Gardot indtager Falconer Salen den 5. maj næste år. Billetsalget starter den 31. oktober kl. 10 og billetter kan findes via GAFFA Live.

 


ANNONCE