Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

GAFFA guider til weekendens koncert udbud - som blandt andet byder på Kim Larsen, Christopher, Ibrahim Electric, Melody Gardot og masser af godt fra Copenhagen Jazz Festival

Nogle har måske fået Roskilde Festival på afstand, her en uge senere, mens andre stadig finder det svært at begå sig i dagligdagen uden shots ad libitum. De fleste kunne sikkert godt nappe et par koncerter mere.

GAFFA har været på udkig i koncertkalenderen og kommer her med 11 essentielle koncerter, du ikke må gå glip af i weekenden.

Copenhagen Jazz Festival er stadig i fuld swing og fortsætter indtil den 10. juli, hvad faktisk også betyder, at der er adskillige gratis koncerter i vente.


TORSDAG DEN 7. JULI

København

Cody, Balders Plads, klokken 18.00 (gratis entré)

ROSA FOLK står for folkscenen på Balders Plads under Copenhagen Jazz Festival, og her kan vi klokken 18.00 møde Cody. Marshmellowbløde korharmonier flankerer Kaspar Kaaes messende baryton på et fundament af døsige strygerarrangementer og elektriske guitarer. Bandet har seks anmelderroste udgivelser bag sig. Det seneste, "I'll Ride With You", udkom i april og modtog fem stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen. Han skrev: "Sådan er I'll Ride With You fyldt med berusende øjeblikke, hvor Cody krydser deres eget spor på magisk vis."


Black Dylan, Torvehallerne, klokken 18.00 (gratis entré)


Wafande er gået sammen med den danske producer Nuplex om projektet Black Dylan. Projektet viser en hidtil uhørt side af Wafandes musikalitet, en lyd, som er inspireret af den amerikanske soul-tradition - og ikke mindst hans nye makker. Debutalbummet udkom i maj. Læs GAFFAs anmeldelse her.


Fastpoholmen, Balders Plads, klokken 20.00 (gratis entré)

"Spændvidden i Fastpoholmens musik er nemlig så stor, at det næsten ikke giver mening at tale om fænomener som genrer, inspirationskilder og lignende, men Afrika er der, Jamaica, den dybe svenske skov og hash-tågerne i Nemoland en varm sommerdag." Sådan beskriver GAFFAs anmelder Ivan Rod seneste album "Drömmer Du?". Mon ikke de kan fyre op for en fest på Balders Plads?FREDAG DEN 8. JULI

København

Bisse, Skuespillerhusets Foyer, klokken 17. 00 (gratis entré)

Det forløbne års mest produktive og originale sangskriver, Bisse, har med sin "blodtrilogi" sat en helt ny dagsorden for dansksproget musik. I februar udkom Bisses seneste album "Happy Meal", og hermed cementeredes et historisk hæsblæsende debutår for den nye danske kunstner. GAFFA skrev: "Teksterne er dansksprogede, begavede og præsenteres på en massiv, gennemproduceret mur af dunkel (rock)lyd."


Kim Larsen, Fredagsrock i Tivoli, klokken 22.00

Gennem mere end 40 år har Kim Larsen leveret uopslidelige sange til den danske sangskat og er blevet kaldt Danmarks nationalskjald. Med titler som "Midt om Natten", "Jutlandia", "Rabalderstræde", "Kvinde Min" og hans seneste album "Du Glade Verden" fra 2012 har han både huseret på hitlister og indskrevet sig i dansk musikhistorie. Hør seneste single, "Moder Jord", her, mens vi venter på det nye album.


Ibrahim Electric, Vega, klokken 19.00

Kom i seks timers musik-nirvana med fandenivoldsk genreeksperiment. Der er ren musikekstase i vente, når den eksperimenterende trio Ibrahim Electric nedlægger Lille Vega med en seks timers marathon-koncert. Koncerten er opdelt i to dele med en pause i mellem.


Aarhus

Christopher, Fed Fredag, Tivoli Friheden, klokken 20.00

Hele Danmarks charmetrold er i foråret 2016 aktuel med sit tredje album, "Closer", hvorfra singlerne "Tulips" og "Limousine" allerede er blevet store hits. Læs GAFFAs anmeldelse her.

Dermed følger krøltoppen op på succeser som "Told You So", "Crazy" og "CPH Girls", og i det hele taget er Christopher en af vore allerstørste popstjerner i disse år. Det nye album er endnu mere varieret end forgængerne, så du kan både forvente hårde, hiphop-orienterede sange, house, rene pop-baskere og følsomme øjeblikke. 


LØRDAG DEN 9. JULI

København

Slowolf, Loppen, klokken 18.30

Copenhagen Jazz Festival står for døren, og Loco byder op til dans og alternative kropsbevægelser hele tre aftener på Loppen. Lørdag afslutter vi med et opbud af beats, når der bydes op til dans og alternative kropsbevægelser i en uforudsigelig festaften med Slowolf (med special guests) og Dirty Nun Tekno Crew i opsætninger med både nonnekostumer, blæsergruppe, 11-årig MPC-spiller og meget mere.


Du kan få en smagsprøve på Slowolf fra årets Spot Festival her.

Aarhus

HeadQuarters Jazzfestival (9. - 16. juli) Headquarters, fra klokken 16.00

Det er ikke kun Copenhagen Jazz Festival, der er i fuld swing. Det samme kan også siges om Aarhus, hvor festlige HeadQuarters lægger scene til deres helt egen jazzfestival. Lørdag åbner spillestedet/baren efter sommerferien, og der skulle efter sigende være sket et mindre makeover.

HeadQuarters har markeret sig som et af Aarhus mest spændende spillesteder. Udover at det er en del af Spot Festival, kan man altid være sikker på at få en musikalsk oplevelse på spillestedets scene, når store som små navne både hjemmefra og det store udland slår vejen forbi. Du kan læse GAFFAs portrætartikel af HeadQuarters her.


Hopsin, Train, klokken 21.00


Marcus Jamal Hops, som er hans borgerlige navn, er født og opvokset i Los Angeles. I 2003 udgav han sit selvproducerede debutalbum og droppede ud af college for at forfølge drømmen om en rap-karriere.
 
I 2010 udgav han albummet "Raw", og især nummeret "Sag My Pants" vakte især opsigt på grund af rapperens diss af populære rappere som Drake, Soulja Boy, Lil Wayne og Lupe Fiasco – den slags hører sig jo til i hiphop-verdenen. Nummeret gav Hopsin hans kommercielle gennembrud, og videoen til nummeret blev en viral succes og har til dato fået over 33 millioner visninger på YouTube.

I 2014 gav han koncert på VoxHall, hvor han modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard. Hun skrev: "Med en referenceramme, der kun når Marcus Jamal Hopsons rolle som statist i tøseserien "Gilmore Girls", var det med ærefrygt og en spænding, der kunne udløses i ren horror eller ditto fryd, da denne anmelder fik poppet sit hiphop-cherry torsdag aften i Store Vega. Og boy, oh boy, hvor gik det over al forventning."


SØNDAG DEN 10. JULI

Aarhus

Melody Gardot, Musikhuset, klokken 19.30

Den amerikanske sangerinde Melody Gardot (billedet), som rent kunstnerisk ofte er blevet sammenlignet med Nina Simone og Amy Winehouse, besøger også Copenhagen Jazz Festival. Men kommer man ikke forbi København, kan man også opleve hende i Aarhus.

Hendes seneste album, "Currency of Man", modtog seks stjerner af GAFFAs Ivan Rod. Han skrev: "Melody Gardot har fuld kontrol over sine virkemidler, hun har vokal dybde, formår at variere sit udtryk og har – sandt at sige – skabt fundamentet for et veritabelt verdensgennembrud med sit forrygende miks af bund, blæs og delikatesse. Currency of Man kan for Melody Gardot blive, hvad Back to Black blev for Amy Winehouse."

ANNONCE