Nyhed

Copenhagen Jazz Festival er klar med de to første hovednavne

GAFFA.dk – alt om musik

Brad Mehldau og Melody Gardot er første hovednavne på den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival

De første to navne til den store jubilæumsudgave af Copenhagen Jazz Festival er netop offentliggjort: Brad Mehldau Trio åbner festivalen i DR Koncertsalen fredag den 6. juli, og samme scene indtages af sangerinden Melody Gardot lørdag 14. juli. Billetsalget åbner onsdag klokken 10.

Den amerikanske stjernepianist Brad Mehldau udgav sit første album som bandleder i 1993 og har været et internationalt navn siden midt-90'erne – og er af The New York Times blevet kaldet “the most influential jazz pianist of the last 20 years”. Han har tidligere givet meget roste koncerter i Danmark, og til sommer vender han med sin faste trio alias bassist Larry Grenadier og trommeslager Jeff Ballard tilbage som åbningsnavn på Copenhagen Jazz Festival 2018.

47-årig Brad Mehldau er kendt for ikke at ville tilpasse sig nogen jazztraditioner og har i stedet ladet sig inspirere af så forskellige kunstnere som Radiohead, Paul Simon og de moderne komponister Steve Reich og Philip Glass til sit eget orginale udtryk. Live fremfører Brad Mehldau Trio såvel Mehldaus egne kompositioner som fortolkninger af både jazz- og pop/rockkunstnere.

GAFFA anmeldte senest Brad Mehldau Trio i Glassalen i Tivoli på Copenhagen Jazz Festival 2008, hvor Ivan Rod uddelte fem stjerner og begejstret skrev:


"Både Brad Mehldau, Larry Grenadier og Jeff Ballard udviste et endog meget højt niveau rent teknisk og en i særklasse udtalt sans for jazzmusik som kunstart, for soli såvel som samspil, det kompositoriske element såvel som det improvisatoriske. Niveauet var så højt, at koncerten - for undertegnede at se (og høre) – var en af de allerstørste på årets Jazzfestival."

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Brad Mehldau Trio, Copenhagen Jazz Festival, 2008

Varm op med "Little Person" fra 2016:Den 32-årige sangerinde, sangskriver, guitarist og pianist Melody Gardot fik sit store gennembrud med sit andet album, My One and Only Thrill, som har solgt 1,5 millioner album siden udgivelsen i 2009. Albummet blev skabt i samarbejde med den Grammy-vindende producer Larry Klein, som især er kendt for sit mangeårige samarbejde med Joni Mitchell.

I 2015 genoptog Melody Gardot og Larry Klein samarbejdet på Gardots fjerde og hidtil seneste album, Currency of Man, der blander jazz, blues og soul med filmiske arrangementer og Gardots karakteristiske stemme, der er blevet sammenlignet med Nina Simone, Norah Jones og Amy Winehouse.

Melody Gardot er i øvrigt kendt for altid at optræde med solbriller, da hun er meget lysfølsom efter en alvorlig cykelulykke, da hun var 18 år gammel.

Ligesom Brad Mehldau har Melody Gardot begejstret i GAFFA. Da hun optrådte i DR Koncertsalen i november 2015, uddelte Ivan Rod ligefrem de maksimale seks stjerner med blandt andet følgende ord:


p>

"Ikke ét svagt punkt var der på scenen. Tværtimod. Alt var som én ubesværet kraftpræstation. Alle på scenen som ét organisk hele. Og nok så væsentligt: Alle var til stede, og alle nød deres tilstedeværelse."


LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Melody Gardot, DR Koncertsalen, november 2015

Varm op med den smukke video til "Preacherman" fra 2015-albummet Currency of Man:

Billetsalget begynder onsdag den 20. december klokken 10.00.


ANNONCE