Nyhed

Musikzonen lancerer Local Heroes

Nu kan du se, hvilke bands og solister, der hitter i hvilke danske lokalområder

Foreningen Musikzonen, der er et samarbejde mellem musikbrancheaktører som KODA, IFPI, DMF, Danske Erhverv, DI ITEK, TDC, CBS, ROSA/SPOT og Rytmisk Musikkonservatorium med flere, har netop lanceret konceptet Local Heroes. Her kan du nu se, hvilke bands der hitter i Danmarks lokalområder. Og projektet giver lokale musikfans mulighed for at påvirke, hvem der optræder på netop deres lokale spillested.

Local Heroes dækker hele landet og er opstået på initiativ af TDC, Bandbase, KODA og Spillesteder.dk - med forankring i Musikzonen. Projektet blev præsenteret på Musikzonens kickoff-konference i går, tirsdag den 6. oktober 2009 og går rent teknisk i luften om få dage.

Local Heroes præsenterer blandt andet en ny hitliste, der viser, hvad der hitter i Danmarks lokalområder. Hitlisten bliver delt op i liste med etablerede navne, der opgøres på salg på TDC Play, og en liste med upcoming navne, der opgøres på basis af streams på Bandbase.dk.

"Går man ind og ser på hitlisterne, er det tydeligt, hvordan danskernes musiksmag ændrer sig fra Skagen til Gedser. Hitlisterne gør det også muligt for lokale musikere at blive mere synlige, og man kan se, hvordan musikken fra et lokalt band spreder sig fra én by til en anden," siger chef for TDC Play, Tejs Bautrup.

På Local Heroes' hitliste dinby.dk kan man indtaste sit postnummer og se, hvad der hitter i ens hjemby eller en hvilken som helst anden dansk by. Man kan eksempelvis se, at i Skagen er det mest hittende navn på TDC Play Alphabeats "The Spell", mens det mest populære upcoming navn på Bandbase er Kollisonen med "Mentale Problemer". I Nykøbing Falster er det mest hittende navn på TDC Play David Guetta feat. Akon med "Sexy Bitch", mens det mest populære upcoming navn på Bandbase er RcJ med "The Magic Fairy". Musikken fra Bandbase kan streames i sin helhed, mens musikken fra TDC kan høres i uddrag

Ud over hitlisterne giver Local Heroes musikelskere i hele landet mulighed for at påvirke, hvad der skal spilles på deres lokale spillested. På 22 spillesteder er der etableret brugerpaneler, hvor de lokale musikentusiaster er med til at vurdere nye bands til den lokale scene. På www.bandbase.dk/localheroes kan du ansøge om at komme med i et sådant musikpanel.

Fakta, med Musikzonens egne ord:
"Local Heroes er første projekt i Musikzonen, der blev lanceret i maj 2009 og blev kickstartet med en konference tirsdag den 6. oktober.

Local Heroes-hitlisterne viser de mest downloadede og spillede sange på TDC og YouSee PLAY samt bandbase.dk og opdateres time for time. Det er TDC og musiksitet BandBase.dk, der har udviklet hitlisten i samarbejde med KODA og spillesteder.dk. Find hitlisterne på www.tdc.dk/musik, www.localheroes.dk og på www.dinby.dk og se hvilke bands - både stjerner og nye navne - der rykker i dit postnummerområde.

På 22 spillesteder er der etableret brugerpaneler, hvor de lokale musikentusiaster er med til at vurdere nye bands til den lokale scene. Find listen over de 22 spillesteder her: www.bandbase.dk/localheroes

Musikzonen Musikkonservatorium. er støttet af midler fra Erhvervs- og Byggestyrelsen og fra et konsortium bestående af KODA, IFPI, DMF, Danske Erhverv, DI ITEK, TDC, CBS, ROSA/SPOT og Rytmisk Herudover er mere end 50 parter fra musik- og erhvervslivet repræsenteret i foreningen, der har som formål at skabe netværk blandt alle branchens aktører og at bidrage aktivt og målrettet til Danmarks placering blandt Europas førende lande inden for skabelse, produktion og anvendelse af musik med særligt henblik på udvikling af viden, talent, eksport, ny teknologi og innovation. Læs mere på www.musikzone.dk."

ANNONCE