Nyhed

Rakim udsender første album i 10 år

Rap-legenden er klar til udgive "The Seventh Seal", efter at det Dr. Dre-producerede album "Oh My God" er begravet

Hiphop-feinsmeckere kom op af stolene, da en af de største legender i rapmusikken i starten af dette årtusind annoncerede albummet "Oh My God", der udelukkende skulle bestå af Dr. Dre-produktioner. Meget vand er rendt under broen, siden Rakim opløste sin kontrakt med pladeselskabet Aftermath, og nu virker det til, at fans får det tredje album fra hiphop-kongen på hans eget pladeselskab.

Albummet kommer til at hedde "The Seventh Seal", hvilket traditionen tro er ladet med tyk metaforik fra den tankefulde rapper. Titlen henviser til åbenbaringerne i Biblen og ikke mindst dommedagsprofetierne, som Rakim har en speciel fortolkning af i sin hiphop-kontekst. Han fortæller i et interview med musiksiden Billboard om titlen:

"Jeg vil gøre noget lignende, når man kigger på hiphop. Jeg vil spytte ild ud og tage det bedste ud af asken for at bygge et nyt kongerige. Jeg vil anerkende alle de regionale stilarter, den bevidste lyrik, undergrunden, mainstream, og den måde, vi behandler hinanden på. Smide skraldet væk og genopbygge vores scene. Jeg har altid forsøgt at putte bevidsthed og spiritualitet i mine udgivelser og fortolke skriften fra alle kulturer og religioner, og hvordan de forholder sig til den moderne livsførelse."


Det tyder på, at den anerkendte rapper har spyet ild over Dr. Dre, og albummet derfor ikke indeholder den legendariske producers fingeraftryk. Til gengæld har der eftersigende været en række nyere producere inde over processen som Nottz, Ty Fyffe og Jake One, der ikke er det umiddelbare valg for den aldrende rap-legende.  

"The Seventh Seal" er sat til at udkomme den 17. november på Rakims eget selskab, Ra Records.

ANNONCE