Nyhed

Meshuggah er hovednavn til Danish Metal Awards

Den danske prisuddelingsfest hylder for femte år i træk den danske metalscene og har Meshuggah med som hovednavn

Danish Metal Awards er mere eller mindre blevet en fast tradition for metaldyrkere i landet, og prisuddelingen har snart i et halvt årti fejret den danske metalscene. Det fejres med et storslået femårsshow i Amager Bio, hvor de innovative svenskere fra Meshuggah spiller sammen med hele fire danske metalbands.

Sidste års store vinder til prisuddelingen var de succefulde fyre fra Volbeat, som både vandt en Danish Metal Award for årets album og for årets produktion. Crocell blev også hyldet som årets talent, mens Lars Ulrich og resten af Metallica løb med prisen for året internationale metaludgivelse for albummet "Death Magnetic". Det kommende show, der først bliver afholdt i starten af det nye år, byder på nye kategorier og ikke mindst en stor omgang metal i form af hele fem koncerter.

Meshuggah, som er øverst på plakaten til prisuddelingen, har høstet international anerkendelse for deres eksperimenterende hardcorethrash, der er af høj teknisk standard. Det svenske band med vokalisten Jens Kidman i front har over to årtier markeret sig som et af Sveriges største metalbands, der også har fået ros fra blandt andet Rolling Stone Magazine og L.A. Weekly. I Danmark har rosen også været stor til de svenske thrash-helte og det seneste sjette album "Obzen" fra sidste år fik af GAFFAs anmelder fire stjerner med følgende ord:

"Der er ikke skyggen af et omkvæd. Ingen melodilinjer. Ingen harmonier. Bandets skæve og akavede riff og rytmer angriber lytteren fra alle sider og kanter, og man er konstant på nippet til at blive søsyg. Aggressionen er konstant i højsædet, og vokalist Jens Kidman har kun et udtryk: primalskrig. Trods det, eller i kraft af dette, formår Meshuggah album efter album at angribe deres udtryk fra en ny vinkel og levere metal, der både er unik og på mærkværdigvis ret sofistikeret."

Hvem der er de nominerede, og hvilke danske bands, der udover Meshuggah skal spille til den store metalfest er endnu uvist, men arrangørerne gør opmærksom på, at man kan følge udviklingen og nomineringerne på deres hjemmeside.

Danish Metal Awards løber af stablen den 16. januar, og billetsalget er startet. Hvis man køber billet inden 13. november, får man i øvrigt en pæn rabat. Billetter kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE