Nyhed

Q-tip-album udkommer med syv års forsinkelse

A Tribe Called Quest-rapperens "Kamaal The Abstract" får en proper renæssance

Rapperen Q-Tip udgav sidste år efter mange års radiotavshed albummet "The Renaissance", der til trods for de høje forventninger fik store roser fra anmeldere over det meste af verden. Men de mange års tavshed har ikke betydet, at den intelligente rapper har ligget på den lade side, og efter syv års ventetid bliver noget af arbejdet, nemlig albummet "Kamaal The Abstract", endelig ordentligt udgivet.

Flere udgivelser med Q-Tips navn på har årenes løb cirkuleret på internettet, og "Kamaal The Abstract" er et af de album, som kun en lille skare har hørt. Det blev regnet for at have været forud for sin tid, men som pladeselskabet ikke fandt godt nok til at udgive på grund af dens mangel på kommerciel appel. Ifølge MTV.com har rapperen blandt andet sagt om episoden, at "folk kunne virkelig godt lide albummet, men på det tidspunkt var det noget helt anderledes musik, og jeg tror, at pladeselskabet fik kolde fødder."

Hele "Kamaal The Abstract"-albummet er produceret af Q-Tip selv og den afdøde beattroldmand J Dilla, som også havde været med på adskillige A Tribe Called Quest-albums. Albummet gæstes desuden af prominente jazzmusikere, og havde i 2001 en unik kombination af popjazz, hiphop og soul, som André 3000 fra Outkast paradoksalt nok bare to år senere hittede voldsomt med på "The Love Below".


Sidste år udsendtes Q-Tips andet soloalbum "The Renaissance", som genoplivede den aldrende rappers renommé som en af de mest nyskabende og alternative artister i hiphopverden. Albummet blev også rost af GAFFAs anmelder, der gav det fem stjerner og skrev blandt andet:

"Det er hverken "Kamaal The Abstract", "Open" eller "Live At The Renaissance", selvom det indeholder elementer fra alle tre. Til gengæld er det en af den slags album, der kan reetablere din tro på hiphop i sin reneste form. Her er ingen rigtige forsøg på at følge med, ikke sådan forstået, at det er uddateret, for det er de reneste ting sjældent."

Siden Q-Tips succes med dette album har piben fået en anden lyd, og det gamle album "Kamaal The Abstract" bliver udgivet den 15. september som den tredje officielle soloudgivelse fra raplegenden. Dermed skal det syv år gamle album bevise sit værd som et tidløst stykke musik, der bare har ventet på det rette øjeblik.


ANNONCE