Nyhed

300 koncerter i New York hen over sommeren

GAFFA.dk – alt om musik

Musik skal lette stemningen i en krisetid

Fra den 20. februar og indtil starten af september kan indbyggere i New York nyde livemusik flere steder rundt omkring i staten, skriver NME. Formålet er at bringe glæde i en svær tid hos de mange borgere i New York, der som andre steder i verden er stærkt påvirket af corona-pandemien.

Med grønt lys fra New Yorks guvernør Andrew M. Cuomo vil NY PopsUp søge at ‘’revitalisere New Yorkeres ånd og følelsesmæssige velbefindende’’, ved at bidrage med musikalske inputs i bybilledet. Projektet kommer til at bestå af omkring 300 gratis liveshows fordelt rundt omkring på museer, parkeringspladser, togstationer og i parker i staten New York. 


Ud over at være et forsøg på at opmuntre borgerne er koncerterne også et bidrag til live-underholdningsindustrien, som verden over lider under et enormt pres, som følge af lockdowns, restriktioner og forsamlingsforbud i stort set alle lande. For at undgå, at forsamlinger af mennesker bliver for store i forbindelse med live-koncerterne, vil mange af festivalens navne ikke blive afsløret i forvejen. Dog ser det ud til at navne som Dev Hynes, Patti Smith (billedet), Q-Tip og Chris Rock er klar til at blive involveret i projektet. 

LÆS OGSÅ: Listen over kandidater til The Oscars' musiknomineringer offentliggjort

ANNONCE