Nyhed

Under Byen arbejder på fjerde studiealbum

Det eksperimenterende orkester giver en forsmag på det nye album i december i Copenhagen Jazzhouse

Under Byen har, på trods af at gruppen spiller eksperimenterende dansksprogede sange, fået stor ros fra nær og fjern for deres lyd af klassiske instrumenter i en alternativ elektrisk kontekst. Nu annoncerer orkestret, at det fjerde studiealbum udkommer til februar næste år og giver  desuden en koncert i Copenhagen Jazzhouse.

Gruppen udgav sidst studiealbummet "Samme Stof Som Stof" i 2006, der fik stor ros fra anmeldere for den tunge og mørke lyd fra det otte mand store orkester og blev samme år introduceret i rosende vendinger af selveste David Fricke, der er redaktør på Rolling Stone Magazine.

Siden har Under Byen udgivet live-ep'en "Siamesisk", der er en koncertoptagelse med Radiounderholdningsorkestret, der også fik en femstjernet anmeldelse af GAFFAs anmelder. Samme karakter måtte den begejstrede anmelder endnu en gang hive frem, da Under Byen spillede i Voxhall i foråret 2008:

"Smukke strygere, voldsomt slagtøj, spændingsfyldte klaver- og guitrrakkorder, elektroniske dissonanser, støjende sav - jeg kunne blive ved, men lyt selv til de skønne toner. Og så vokalen: sfærisk, hviskende, klagende, sukkende, snerrende, indsmigrende - lyt igen og fortsæt selv."

Under Byen spiller en eksklusiv livekoncert i Copenhagen Jazzhouse, hvor orkestret vil give en smagsprøve på det kommende fjerde album, som udkommer i starten af det nye år.

Under Byen spiller den 10. december i Copenhagen Jazzhouse. Forsalget starter mandag den 28. september og billetterne kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE