Nyhed

Dødsmetal på Train

Der er tre onde bands, Six Feet Under, Master og Illdisposed på plakaten i juni

29. juni afholder Århus-spillestedet Train en voldsom fest for de hårdere musikformer. Nærmere bestemt er det dødsmetallen, der kommer en tur under lup, og midlet er blandt andre amerikanske Six Feet Under.

Udover SFU danner danske Illdisposed og Chigaco-baserede Master hovedlineuppet denne morbide aften i juni, og inden denne stribe af headliners vil der blive varmet op af hele tre supportbands.

Six Feet Under kommer fra Florida, og var oprindeligt Cannibal Corpse-forsanger Chris Barnes' sideprojekt. Han fandt i 1993 sammen med Massacres bassist Terry Butler og Obituarys (og Massacres) guitarist Allen West, og i selskab med Butlers svoger, trommeslager Greg Hall, dannede de gruppen, der albumdebuterede med "Haunted" i 1995.

I 1998 smuttede Allen West så tilbage til Obituary, og et andet Massacre-medlem, Steve Swanson, blev indlemmet i gruppen, der så så ud, som den gør i dag. De har ni albums på samvittigheden, og figurerer som nummer fire på listen over de bedst sælgende dødsmetalgrupper i USA. Seneste studiealbum var "Death Rituals" fra 2008, og det fik syv ud af ti mulige ved metalsitet Blabbermouth. Dertil kommer serien af hyldestplader, hvor gruppen fortolker deres idolers musik. Her er den seneste opus den tredje, hvor blandt andre Metallica og The Ramones får døden ind på livet.

Illdisposed er genrens danske darlings. De var i stærkt fokus i den underholdende danske musikdokumentar "Headbang i Hovedlandet", og siden har det ikke gået stille for sig. Gruppen har i alt ni albums i ryggen, udgivet på selskaber som Candlelight og Roadrunner Records. De spillede til det nyligt afholdte Royal Metal Fest i Århus, og her gav GAFFAs Rebecca Thuesen dem fire stjerner. "Dette har uden diskussion været aftenens bedste koncert, og sætter standarden for de to kommende dage ganske højt. Jeg tvivler personligt på, at nogen har mistet stemmen denne aften, men hvis nogen har, så er det ganske givet Illdisposeds skyld."

Master er et af scenens tungeste og mest aldrende bands. De opstod i 1983 ud af asken fra det hedengangne Warcry, men starten var hård, og medlemmer kom og gik, mens bandet gentagne gange skiftede navnet ud. Debutalbummet landede derfor først i 1990, og måske er det derfor, de tit bliver overset, selvom de faktisk har hjemme i kassen med navne som Morbid Angel og Death, og dags dato har 11 albums bag sig.

Ud over de tre sværvægtere vil Train denne aften også præsentere tre endnu hemmeligholdte opvarmningsbands fra dødsmetalscenen.

Tirsdag 29. juni kl. 20.00

Billetter på GAFFA Live

ANNONCE