Nyhed

Gudsøn og barndomsven fundet skyldig i mord på Run-DMC-stjerne

Efter mere end to årtier er der endelig opklaring på mordet på Jay Master Jam

To mænd blev i tirsdags fundet skyldige i drabet på Jam Master Jay fra hiphop-gruppen Run-DMC i 2002.

De to mænd, der er tale om, er 40-årige Karl Jordan Jr. og 59-årige Ronald Washington, og ifølge flere medier - blandt andet Pitchfork - kan de to se frem til minimum tyve års fængsel. De to dømte var barndomsven og gudsøn til Run-DMC-stjernen.

Hiphop-pioneren var 37 år og far til tre børn, da han blev skudt i hovedet i sit studie i Queens den 30 oktober 2002. Jam Master Jay var kunstnernavnet for Jason Mizell, som var med til at danne gruppen Run-DMC sammen med Joseph Simmons, Darryl McDaniels i Queens i starten af 80’erne.


Drabet skete i forbindelse med en narkotikahandel, der gik galt. Anklagerne forklarede, at Washington og Jordan Jr., som begge kendte Mizell, dræbte Run-DMC-medlemmet som hævn for at holde dem ude af en kokainhandel, som ville være 200.000 dollars værd.

To centrale vidner i sagen har gennem en længere årrække nægtet at samarbejde med myndighederne om opklaringen, angiveligt af frygt for deres sikkerhed. 

2017-inkarnationen af Run-DMC på scenen på Tinderbox-festivalen i sommeren '17. Foto: Anja Ankerstjerne
2017-inkarnationen af Run-DMC på scenen på Tinderbox-festivalen i sommeren '17. Foto: Anja Ankerstjerne


Det retslige efterspil efter det 22 år gamle mord har afsløret en anden side af Mizell end den, offentligheden lærte at kende i hans levetid. Mens Run-DMC således tog afstand fra stoffer og kriminalitet, tegner sagen ikke desto mindre et billede af en mand, som involverede sig i narkohandel for at finansiere sin og sine nærmestes ekstravagante livsstil, da Run-DMCs succes begyndte at falme op gennem 90'erne.

Ifølge anklagerne fungerede Mizell i årene op til sin død som et stiltiende mellemled i flere narkotikahandler.

De legendariske rap-gruppe er kendt for kæmpehits som ”Peter Piper”, "It's Like That'," "Its Tricky" og ikke mindst deres remake af Aerosmith-klassikeren "Walk This Way". Run-DMC-gruppen var nogle af bannerførerne for den såkaldte 'New School of Hip Hop' i 1980'erne sammen med bands som The Beastie Boys og Public Enemy.


Men Da Jason Mizell i 2002 blev skudt foran sit hjem, valgte de tilbageværende medlemmer af Run DMC at opløse gruppen, men de er siden blev gendannet i flere omgange, og i 2017 gav de koncert på Tinderbox. I øvrigt med Jam Master Jays søn, DJ Jam Master J'Son, som en af de medvirkende dj's.

Ny dokumentar om Jam Master Jay udkommer

ANNONCE