Nyhed

Peter Steele død af hjertestop

Type O Negative-frontmanden er ifølge en række kilder død tidligere i dag

En lang række amerikanske websider skriver i dag, baseret på meldinger fra folk tæt på Type O Negative, at bandets frontmand Peter Steele netop er afgået ved døden. Dødsårsagen skulle være hjertestop, men derudover er det sparsomt med detaljerne, og Steeles død er hverken blevet officielt bekræftet af bandets pladeselskab eller på bandets officielle webside.

De første meldinger kom, efter at Juliya Chernetsky, der er vært på tv-stationen Fuse TV, skrev på sin Twitter-konto, at Peter Steele var død, for derefter at skrive, at hun havde fået dødsfaldet bekræftet af Kenny Hickey, guitarist i Type O Negative. Også radiostatioen KNAC meddeler, at de har fået bekræftet Steeles død af et bandmedlem.

Der er dog en naturlig skepsis omkring meldinger om Peter Steeles død, da han i 2005 blev løjet død på Type O Negatives officielle webside, hvor man kunne se et billede af sangerens gravsten som et eksempel på frontmandens sorte humor. Den har været tydelig, siden han midt i 80'erne var med til at danne bandet Carnivore, kendt blandt andet for sangen "Jesus Hitler".

Efter to albumudgivelser gik det band i opløsning, og i 1990 var Steele klar med bandet Type O Negative, der efter pladerne "Slow, Deep And Hard" og "The Origin Of The Feces" fik sit gennembrud med albummet "Bloody Kisses" fra 1993. Her havde bandet lagt humoren lidt i baggrunden og fokuseret på at skrive fængende og ultratunge sange som "Christian Woman" og "Black No.1 (Little Miss Scare-All)". Der var dog også plads til lidt sjov på "Kill All the White People" og "We Hate Everyone" samt den overraskende coverversion af Seals and Crofts-hittet "Summer Breeze".

Successen fortsatte med "October Rust", der indeholder en cover af Neil Youngs "Cinnamon Girl", og efterfølgende er kommet tre fuldlængde udgivelser, senest "Dead Again" fra 2007. Der har efterfølgende været snak om, at bandet ville lave endnu et album, men intet konkret har endnu set dagens lys.

Den to meter høje Steele, der udover at være vokalist også gjorde sig som bassist, fik også en del omtale i 1995, da han optrådte nøgen i bladet Playgirl, hvilket han efterfølgende tildels fortrød, da han fandt ud af, at det primært er mænd, der køber bladet. Han medvirkede efterfølgende i programmerne "Ricki Lake Show" og "The Jerry Springer Show", hvor der dog var fokus på forskellige groupies, der var glade for billederne.

Peter Steele blev 48 år.

ANNONCE