Nyhed

Rival Schools har færdiggjort det andet album

Opfølgeren til "United By Fate" har længe ligget i skuffen og kommer nu ud til september

Det har ikke været let at finde ud af, hvad status er på det længeventede andet album fra gruppen Rival Schools, der i 2008 fandt sammen igen for at give en række festivalkoncerter. Men nu har frontmanden Walter Schreifels i et interview med Exclaim! udtalt, at albummet udsendes til september.

Schreifels har ellers tidligere skrevet et brev til fansiden United By Walter, hvor han bekræftede, at albummet er færdiggort, og at målet var at få udsendt pladen til juli. Dengang kom meldingen, fordi Schreifels er aktuel med soloalbummet "Open Letter To The Scene" 3. maj. Albummet indeholder udover sangene "Arthur Lee's Lullaby" og "The Ballad Of Lil' Kim" også en coverversion af Agnostic Front-sangen "Society Sucker" samt en genindspilning af sangen "Don't Gotta Prove It", som Schreifels oprindeligt skrev til sit gamle band CIV.

Schreifels fortalte dengang desuden, at han planlægger at udsende endnu et soloalbum til efteråret, men at planen er, at det kommende Rival Schools-album altså lige skal ud først. Det er tidligere kommet frem, at Adam 'Ad-Rock' Horowitz fra Beastie Boys har mikset nummeret "69 Guns" til den kommende plade, men derudover er der ikke sluppet meget info ud om albummet, der skal følge op på "United By Fate" fra 2001.


Men nu kan Schreifels afsløre, at det kommende album kommer til at inkludere sangene "Big Waves" og "Sophia Loren", der har floreret på nettet i demoversioner lavet før bandet gik i opløsning i 2003. Schreifels kan desuden fortælle, at der er mere på vej:

"Jeg vil nyde hvert eneste minut omkring udgivelsen af dette album, men jeg føler helt sikkert, at jeg kunne tænke mig at lave en opfølger hurtigere end med den sidste. Det er mit håb at udgive flere plader, men jeg vil heller ikke springe for hurtigt videre fra dette album".

Så Rival Schools ser altså ud til at være særdeles aktive i disse dage, og de første nye toner fra dem i ni år kan høres, når bandet udsender deres andet album 20. september.


ANNONCE