Nyhed

Afrika genindspilles

Nannas indsamlings-hit har 25 års jubilæum, og det fejres med en genindspilning

Den 12. februar i år udgav en række større og mindre amerikanske stjerner  i anledning af jordskælvs-katastrofen på Haiti en genindspilning af velgørenheds-sangen We Are The World, der i sin tid blev skrevet af Lionel Richie og Michael Jackson. Den sang har 25 års jubilæum i år, og det samme har den danske støtte-pendant Afrika, der blev skrevet af Nanna i 1985.

Sangen blev i sin tid en landeplage af rang, og nu er der således mulighed for at nummeret atter erobrer de danske radiostationer og øregange, når et nyt hold danske musikere og skuespillere ifølge BT i denne uge laver en ny indspilning af sangen. Genindspilningen sker for at markere 25 års jubilæet for Nannas støttesang, og fordi Afrika stadig har brug for velgørenhed.

Blandt de nye stjerner, der skal lægge vokal til den nye udgave af Afrika er Aura, Bryan Rice, Ida Corr, Jimmy Jørgensen, Karen Mukupa, Karen Rosenberg, Martin Brygmann, Master Fatman, Nikolaj Steen, Pernille Højmark, Peter Frödin, Paprika Steen, Poul Krebs, Szhirley, Tina Dickow og Marie Franck.

Desuden medvirker nogle af de originale musikere fra 1985-udgaven på sangen. Det drejer sig om Elisabeth, Leif Sylvester Petersen, Lis Sørensen, Søs Fenger og Nanna. Man må – om ikke andet så for Røde Kors' skyld - krydse fingre for, at de danske musikere løfter denne opgave bedre end deres amerikanske kollegaer, hvis pinlige maltraktering af We Are The World trods det gode formål ikke var noget at skrive hjem om.

Overskuddet fra den nye udgave af Afrika går til Dansk Røde Kors.

ANNONCE