Nyhed

Århus Festuge klar med masser af musikfilm

Sangskrivere og instruktører arbejder sammen om de såkaldte Århushistorier - i år med blandt andre Josh Rouse og Howe Gelb

Århus Festuge nærmer sig med hastige skridt, og på programmet finder vi i år blandt andet en lang række musikrelaterede film som en del af filmfestivalen "Filmlab Aarhus". Herblandt de såkaldte "Århushistorier 2010", film på mellem 3 og 10 minutter, som er skabt i samarbejde mellem en musiker og en instruktør, som er optaget i Århus, og som tager udgangspunkt i årets tema, "Naboer". Festugedirektør Jens Folmer Jepsen forklarer:

- Vi vil gerne være med til at give det århusianske filmmiljø en identitet, noget som i nogen grad har været forsømt. Og dertil vil vi blandt andet tage udgangspunkt i musikken. Vi startede med "Århushistorier"-filmene sidste år, hvor vi havde lokale folk som Steffen Brandt og Jørgen Leth med, men denne gang er vi gået bredere ud og har fået internationale folk som amerikanske Josh Rouse (billedet) og Howe Gelb ind over, og norske Jo Nesbø, der har en fortid som musiker, inden han blev bestseller-forfatter. Der er dog stadig danske navne som Band Ane og Kim "Kix" Jeppesen på, samt instruktører som Søren Kragh-Jacobsen og Anders Berthelsen. Musikerne har skrevet sange specielt til projektet, hvor der så er blevet sat en filminstruktør på. Vi bruger med andre ord sangene som et poetisk manuskript.

Sidste år forsøgte man at vise filmene i det offentlige rum ved Magasin, men projektet gik i vasken grundet problemer med teknikken, og derfor bliver filmene denne gang vist i en rigtig biograf, nemlig Øst For Paradis, fortæller Jens Folmer Jepsen.

"Århushistorier" bliver dog ikke de eneste musikrelaterede film, man kan se i festugen. Blandt andet kan man se en film, der blev optaget ved C.V. Jørgensens tre koncerter ved Århus Festuge 2009 med Århus-gruppen The DeSoto Caucus som backing. Koncerterne var C.V. Jørgensens første koncerter i syv år. I filmene kan man også se optagelser med Joe Henry og Sarah Blasko, der delte scene og band med Jørgensen, ligesom man kan opleve americana-kultfiguren Howe Gelb - der var gæstemusiker i DeSoto Caucus - læse op fra sin dagbog fra dagene omkring C.V. Jørgensen-koncerterne.

Festugen byder også på en dokumentarfilm om den særdeles populære, selverklærede gypsy-punk-gruppe Gogol Bordello og ikke mindst deres karismatiske forsanger Eugene Hütz. Og blandt de øvrige film kan nævnes den dansk-libanesiske dokumentarfilm "I Love You Forever" med nyskrevet musik af The The-bagmanden Matt Johnson.

Alle film bliver vist i Øst For Paradis. "Århushistorier 2010" vises 30. august kl. 19-20.30 og 1. september kl. 21.-22.30, denne dag også med sidste års "Århushistorier"-film. C.V. Jørgensen-filmen vises 1. september kl. 23.59. Gogol Bordello-filmen, "Gogol Bordello Non-Stop", bliver vist 30. august kl. 16-18.45, og "I Love You Forever" bliver vist 31. august kl. 19-21.30. Billetter kan reserveres på 86 19 31 22 eller på paradisbio.dk. Billetter skal være afhentet senest en halv time før filmens begyndelse. Billetter til "Århushistorier" er ganske gratis, men der er til gengæld kun et begrænset antal billetter. Billetter til de øvrige nævnte film koster 25 kroner per styk.

Læs mere på Århus Festuges hjemmeside

 

ANNONCE