Nyhed

Wolfgang Flür klar til dansk koncert

Vi har talt med det tidligere Kraftwerk-medlem, der varmer op til LCD Soundsystem i DR Koncerthuset lørdag

Lørdag aften den 14. august gæster LCD Soundsystem DR Koncerthuset i København, og forleden offentliggjorde arrangøren to opvarmningsnavne.

Det drejer sig om Wolfgang Flür, der kom med som livemedlem af Kraftwerk i 1973 og året efter medvirkede på albummet "Autobahn". Han var medlem af gruppen frem til 1987, hvor han forlod bandet til fordel for en solokarriere, der har inkluderet dj-gigs samt kollaborationer med Mouse On Mars og Pizzicato Five. Det er som dj Flür optræder til koncerten i København, der i følge arrangørerne vil få tilført en filmisk dimension.

Flür får følgeskab af No Bra, der beskrives som "Art-homo-ikon og elektronisk minimalist [som] fremfører bizar performance-koncert! - topløs!".

GAFFA har fået en snak med Wolfgang Flür, der følger her:

Du optræder i København d. 14. august. Kan du fortælle lidt omkring hvad man kan forvente af denne optræden? Hvad for musik vil du præsentere?
 

Wolfgang Flür: Jeg spiller en række attraktive og dansevenlige electronumre, som jeg har samlet sammen gennem årene – nogle er mine egne mix, andre er remix fra forskellige producere og dj's verden over. Min optræden vil vare omkring en time og et kvarter og byder også på et videoshow med billeder og grafik fra min musikalske baggrund og frem til i dag. Jeg bliver præsenteret via Freakz Me Out, som er et af de bedste internationale bookingbureauer, jeg kender til – http://freakz-me-out.com.
 
Så vidt jeg er orienteret, så er det seneste udspil fra dit Yamo-projekt singlen "I Was A Robot", der blev udsendt for omkring fem år siden. Arbejder du på ny musik? Har du nyt materiale klar endnu?
 

- Jeg har næsten færdiggjort et Yamo-pop-album, "Eloquence", men har ikke fundet et passende pladeselskab. Det er et resultat af den generelle krise i musikindustrien.
 
Du har har tidligere samarbejdet med electronicagruppen Mouse On Mars; er det et samarbejde, der vil fortsætte også fremover?
 
- Nej, det var et samarbejde, der hørte "Time Pie"-albummet til, udelukkende.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE