Nyhed

Wyclef Jean appellerer afgørelse

Rapperen går nu til en menneskerettighedsdomstol for at få sit navn på stemmesedlen på Haiti

Haitis valgkommission fastslog i sidste uge, at det tidligere Fugees-medlem, Wyclef Jean, ikke opfylder kravene til at stille op til præsidentvalget på Haiti, fordi han har boet i USA i for mange år. Efter først at have accepteret beslutningen, har Wyclef nu skiftet mening og har derfor appelleret dommen til den inter-amerikanske menneskerettighedskommision. Det skriver Ritzau i dag.

Første skridt for rapperen var dog at udfordre dommen på Haiti. Men tirsdag slog en haitiansk dommer fast, at udelukkelsen ikke kan ankes i Haiti, og derfor er Wyclef nu gået en anden vej. Til Ritzau siger en af Jeans otte advokater, Jean Renel Senatus:

"Wyclef stopper ikke her. Vi vil kæmpe imod den uacceptable afgørelse til enden".


Rapperen og de mange advokater mener, at Wyclef formelt har haft et fast tilhørsforhold til Haiti i mange år, efter at han blev udnævnt til goodwill-ambassadør for landet af præsident René Préval.

Valget på Haiti finder sted til november, og det forventes at blive fyldt med problemer ikke mindst fordi millioner af øens indbyggere har mistet alle deres identifikationsdokumenter. Så omkring fem millioner vælgere skal nu have nye valgkort og papirer, inden de kan stemme om, hvem der skal være præsident på Haiti.

ANNONCE