Nyhed

Wyclef stiller op til Haitis præsidentvalg

Når der er valg i Haiti til november er Fugees-lederen en af præsidentkandidaterne

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det står særdeles slemt til i Haiti efter jordskælvskatastrofen i januar. En af de berømtheder, der har været mest aktiv i genopbygningsarvejdet er Wyclef Jean, der da også er født i landet. Jean har i de sidste fem år gennem sin fond Yéle Haiti arbejdet for at forbedre forholdene for halvøens befolkning, og nu tager rapperen mere drastiske poliitiske midler i brug for at hjælpe sit hjemland

Wyclef Jean stiller nemlig ifølge dr.dk op til præsidentvalget i Haiti den 28. november. Jeans talsperson afviser imidlertid at bekræfte oplysningen, men oplyser om, at der snarest vil komme en pressemeddelelse, hvis indhold, han ikke kommer nærmere ind på.

Pierre Eric Jean-Jacques, der er tidligere medlem af parlamentets førstekammer, fortæller at Wyclef vil stille op som en del af koalitionen Ansanm Nou Thi: "Vi har en aftale, men han skal først bekendtgøre den", udtaler Jean-Jacques til Associated Press.

Wyclef Jean er allerede blevet udnævnt som goodwill-ambassadør af den siddende præsident Rene Preval, og han har i mange år arbejdet for at skaffe uddannelser til landets unge sammen med sin onkel Raymond Joseph, der er Haitis amerikanske ambassadør.



ANNONCE