Nyhed

Annie Lennox vil hellere lave musik end høre det

Den julealbum-aktuelle sangerinde hører ikke ret meget musik ud over den, hun selv laver

Annie Lennox er aktuel med julealbummet "A Christmas Cornucopia". I den forbindelse har GAFFA talt med hende i London, hvor Lennox blandt andet afslører, at hun ikke hører ret meget musik - ud over den, hun selv laver.

Lad os bare springe ud i det, hvorfor lave et julealbum?

- Jeg har haft lyst til at lave det album i årevis, men jeg har altid så mange projekter kørende i hovedet. Ligesom når man siger "jeg vil gerne se verdens syv vidundere en skønne dag," så har jeg også sagt til mig selv, at en skønne dag ville jeg gerne lave et julealbum, med alle mine yndlingsjulesange, som jeg plejede at synge som barn.

- Så da min pladekontrakt med Sony løb ud, så følte jeg en anderledes frihed, og jeg kunne egentlig godt lide den frihed, for jeg var ikke bange for hvad jeg nu skulle stille op uden en pladekontrakt. Men efter at have gået et par uger tænkte jeg, at nu var tiden inde til at lave det julealbum som jeg altid har haft lyst til. På en eller anden måde fik Universal så opsnappet at jeg var gået i gang med at indspille, og de inviterede mig derfor til et møde hvor de hørte lidt af det jeg havde arbejdet på, og de sagde at de gerne ville repræsentere mig.

Hvad er dit forhold til julealbum generelt?

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg aldrig tænkt på julealbum som sin egen størrelse før. Mest af alt fordi jeg ikke er den store forbruger når det gælder musik, for den musik jeg lytter mest til, er den der kører rundt inde i hovedet på mig selv. Jeg bliver 56 år næste gang, og i modsætning til mine børns generation, der lytter til musik hele tiden, så er jeg altid gået mere op i at lave musik end at lytte til den. Det gælder jo så også for julealbum.

- Så jeg har aldrig tænkt over julealbummet som den her traditionsrige størrelse. Det da indtil for nylig, for nu kan man jo via Amazon og iTunes jo se alt der nogensinde er lavet, så lige pludselig finder jeg ud af hvor mange juleplader der er derude. Det er jo helt vildt.

Hvad er dit yndlingsjulealbum?
- Ja, jeg har så måske kun to derhjemme, men det må nok være noget med Frank Sinatra eller Nat King Cole. Ellers vil jeg bare gerne lytte til noget smuk korsang.

Hvad er det værste julealbum?
- Jeg lyttede faktisk til Bob Dylans julealbum ("Christmas In The Heart") sidste år, og det var ikke lige min kop te. Det lyder lidt sjovt, men jeg er bare bange for at det ikke er meningen at det skal være sjovt.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE