Nyhed

The Mountains Goats indspiller med dødsmetal-guitarist

John Darnielle har allieret sig med Erik Rutan, der har produceret fire sange til gruppens kommende album

Det virker umiddelbart, som om der er særdeles langt fra The Mountains Goats' akustiske sange om religion, problemfyldte parforhold og historier fra barndommen til Morbid Angels ofte sataniske tekster og vanvittigt høje tekniske niveau. Men alligevel har bandets hovedmand, John Darnielle, allieret sig med guitaristen Erik Rutan, der har medvirket på en stribe plader med Morbid Angel.

The Mountain Goats har et væld af plader bag sig og har siden begyndelsen været John Darnielles projekt, hvor han har lavet musikken sammen med en stribe forskellige musikere. På det kommende album har han endnu engang allieret sig med Peter Hughes og Superchunk-trommeslageren Jon Wurster, men denne gang har han altså også kontaktet Erik Rutan, der lige nu gør sig som frontmand i Hate Eternal.

Men han har som producer også arbejdet med både Cannibal Corpse og Nile, og nu har han altså også indspillet fire numre med The Mountain Goats. Det virker som et underligt valg, men som Pitchfork fremhæver i en artikel, så har Darnielle aldrig lagt skjul på sin kærlighed til death metal, hvilket blandt andet er kommet frem i sangene "The Best Ever Death Metal Band In Denton" og "Marduk T-Shirt Men's Room Incident".


Det kommende The Mountain Goats-album er færdiggjort, men det fremgår desværre ikke, om Rutan har fået lov til at spille lidt guitar på pladen. Til gengæld var Darnielle ifølge twitter særdeles tilfreds med at have fået lov til at bruge Rutans forstærker på pladen.

Der er endnu ikke sat en udgivelsesdato for det kommende album.

ANNONCE