Nyhed

Derfor døde Jay Reatard

Den 29-årige rock’n’roller er nu blevet obduceret. Kokain og alkohol var skyld i hans død.

Kokainforgiftning kombineret med alkohol fastslås nu, af Dr. Karen E. Chancellor, at være årsagen til at Memphis-musikeren Jay Reatards pludselige død. Han gik bort i sin søvn natten til den 13. januar, og nåede altså kun lige at høste frugterne af arbejdet med det andet, og sidste soloalbum, "Watch Me Fall." Det udkom i sensommeren sidste år og modtog overvejende gode anmeldelser. Forgængeren, "Blood Visions," er af Pitchfork Media blevet placeret på en okay sidsteplads over de 200 bedste skiver i dette årti.

D. 16. januar afholdt man en mindehøjtidelighed for musikeren i Memorial Park Funeral Home. Jimmy Lee Lindsey Jr. blev begravet den 17. januar som nabo til soullegenden Isaac Hayes.

Selvom Reatard kun nåede at publicere to soloværker, har han et sandt mylder af udgivelser bag sig. Det fyldige katalog rummer blandt andet 22 album og et virvar af 7- og 12-tommere med syv forskellige bands og to soloprojekter. Heriblandt er samarbejdet med hans første band, The Reatards, med hvem han nåede at udgive fem albums. Disse bliver nu genudgivet på Goner Records, fortæller manager Adam Shore, ligesom Red Records i Los Angeles vil genoptrykke værkerne med et andet af hans gamle bands, Lost Sounds.

ANNONCE