Nyhed

Jay Reatard er død

Det rapporterer flere amerikanske medier her til aften

Den 29-årige garage-/punkmusiker døde natten til den 13. januar amerikansk tid. Han døde, mens han sov - og blev fundet klokken 03:30 i sit hjem. Det skriver The Commercial Appeal fra Memphis. Også Reatards pladeselskab, Matador Records, har bekræftet hans død og skrevet følgende på sin officielle blog:

"Jay var fuld af liv som enhver, vi nogensinde har mødt, og han stod bag mange mindeværdige øjeblikke som person og som kunstner. Vi er beærede over at have kendt og arbejdet sammen med ham, og vi vil savne ham forfærdeligt meget."

Jay Reatard udgav sine anmelderroste, larmende "Watch Me Fall" sidste år - og året før blandt andet en anden anmelderrost udgivelse, opsamlingen "Matador Singles 08".

Han startede sin karriere med sin første udgivelse tilbage i 1998, som 18-årig, dengang med bandet The Reatards (navnet, som han senere overtog som sit kunstnernavn). Siden har Jay Reatard udgivet et utal af plader/ep'er/cd-r med hhv. The Lost Souls, Nervous Patterns, Angry Angels og andre løse opstillinger, men hans karriere tog for alvor fart, da han i 2006 udgav sit første album i eget navn, "Blood Visions". Det album var den direkte grund til, at han blev signet på Matador Records i 2007.

Den arbejdsomme musiker besøgte Danmark så sent som i oktober for at kickstarte sin Europaturné med "Watch Me Fall". Han spillede i Århus den 26. oktober og på Loppen i København den 1. november. På den turné fik han hjælp af danskerne Anders Thode (bas) og Jacob Elving (trommer) fra det århusianske punkband Cola Freaks.

Jimmy Jay Lindsey Jr. blev 29 år gammel.

Der er stadig ingen nyheder om dødsårsagen. Vi følger op på sagen med seneste nyt her på GAFFA.dk

ANNONCE