Nyhed

Frank Ziyanak lover rock 'n' roll som i gamle dage

Det første regulære album tager form i Sauna-studiet med Morten Bue som producer

Frank Ziyanak er en travl mand. På lørdag spiller han den første af syv koncerter med The Wong Boys, der også udgiver et album i løbet af foråret. Og knapt er hans gamle band, Death To Frank Ziyanak, gået i opløsning, før et nyt er genopstået – blot under navnet Frank Ziyanak. Og så har han også udgivet to gratis, digitale albums, henholdsvis Shadowboxer og Wife Material.

Som tidligere fortalt her på GAFFA.dk barsler Frank Ziyanak også med den første regulære albumudgivelse, denne gang med producer Morten Bue (Mew, Figurines, The Rumour Said Fire) om bord. De øvrige medlemmer er trommeslageren Christian Ibber (der også var med i Death To Frank Ziyanak) og hans fætter, Peter Nygaard, på keyboard.

GAFFA mødte Frank Ziyanak i Nikolaj Nørlunds Sauna-studie i København, midt under indspilningerne af et iørefaldende nummer ved navn "Fuck The World With Me".

– Det er rock 'n' roll som i gamle dage. Det er treminutters-numre. Ikke nødvendigvis omkvædsprægede, men de er ekstremt poppede, fortæller Ziyanak og forklarer yderligere om stilskiftet fra den knapt så tilgængelige lyd, der prægede Death To Frank Ziyanak:

– Jeg kunne mærke, at jeg ikke rigtig følte, jeg var til stede, når jeg stod og spillede med Death To Frank Ziyanak. Det var tit noget, der bare skulle overstås. Da den sidste plade var færdig, så havde man ligesom skudt klatten så langt, som man kunne indenfor den stilart. Men så skulle vi jo på tur alligevel, og det var egentlig ikke særlig sjovt. Jeg kunne godt mærke, at jeg ville noget helt andet. Jeg ville hellere stå og synge noget, jeg følte for, i stedet for bare at stå og fyre den derudad.

Lysten til at lave noget nyt tilskriver Ziyanak ikke mindst det faktum, at han nu er blevet far:

– De sidste par år har mit liv helt klart ændret sig meget. Jeg har lyst til at sige noget meget intellektuelt på en meget simpel måde. Både tekstmæssigt og musikalsk. Til at gøre de ting, som jeg ved, jeg er pissedygtig til, men som jeg altid har proppet ind i en masse larm og skrål. Nu vil jeg prøve at lade det grundlæggende gode ved musikken stå frem, i stedet for at prøve at skjule det med en masse lort.

Inspirationen til stilskiftet er kommet et meget specifikt sted fra – nemlig Ramones-nummeret, "She Belongs To Me". Ziyanak har en forkærlighed for de numre, hvor Dee Dee Ramone har haft en finger med i spillet, som naturligvis er tilfældet ved dette:

– De ti sange, der skal med på denne her plade, er valgt ud af 50, og de er alle sammen inspireret af den her ene sang. Den ramte et eller andet. Jeg tænkte, "det er det her, jeg er god til, så hvorfor fanden prøve at lave noget andet?". Det er akkord-mol-sange med fængende melodier og temaer.

Indspilningerne fortsætter, og så skal der forhandles med pladeselskaber, inden det endelige album ser dagens lys. Præcis hvornår er uvist, men Ziyanak sandsynliggør en udgivelse til efteråret.

Besøg FrankZiyanak.com, hvor du kan hente de to gratis albums, samt et hav af sjældenheder relateret til The Wong Boys og Death To Frank Ziyanak.

ANNONCE