Nyhed

Nye navne til Copenhagen Popfest

Københavns nye indiepopfestival er klar med konceptbeskrivelse samt flere navne på plakaten

GAFFA bekendtgjorde for nogle uger siden, at København til foråret ville åbne dørene til en ny indiepopfestival, som ville finde sted i Råhuset på Vesterbro. Derudover kunne vi fortælle om de tre første navne, der var annonceret til at spille på festivalen, men meget mere info var der ikke.

Nu er vi imidlertid kommet i besiddelse af konceptet omkring festivalen, samt en stribe nye navne, der gæster festivalen, når den løber af stabelen til april.

Hjernerne bag den nye festival tog initiativet til Cph. Popfest i kraft af, at de synes indiemusikken - på trods af dens fremgang de seneste år - er en forholdsvis overset genre. Derudover fortæller de, at indiegenren efterhånden flyder ud og rammer alle mulige forskellige grene af alternativ musik, og netop derfor blev det fastlagt, at den nye festival skulle koncentrere sig om indiepop. 

Om indiepoppen forklarer folkene bag festivalen, at det er den glade, dansable og naivistiske side af genren, som er inspireret af 60'ernes pop- og soulsingler, hvor stilen søger hen mod det uskyldige a la en mere barnlig stil, end bands er flest. Det er vigtigt for festivalen, at de bands, de føjer til plakaten, er yderst aktuelle, således at programmet kommer til at ændre sig år for år.

Copenhagen Popfest er en slags udvidelse af indieklubben The Banana Hold-Up på Jolene. Her fandt stifterne ud af, at indiemarkedet var større end som så, og derfor valgte de at bevæge sig ud i livemusikken.

Festivalen byder alle dagene efter koncerterne deres gæster op til dans og musik, når en række dj's vil servicere publikums ører efter en lang dag. Heriblandt finder man Det Elektriske Barometer-værterne Alicia Jordanova og Lucia Odoom.

Copenhagen Popfest afvikles fra den 16-18 april 2010 og billetter kan købes via GAFFA Live.

Samtlige tilføjede kunstnere kan ses på listen nedenfor.

Cats On Fire - FI
Horowitz - UK
Ampel - DK
Rose Elinor Dougall - UK
The Electric Popgroup - SE
The Boombox Hearts - DK
Pocketbooks - UK
Northern Portrait - DK
Leaving Mornington Crescent - SE
Liechtenstein  
NoMoreHeroes - DK
Compute - SE
Labrador - DK
Iiris Viljanen - F
Johan Hedberg - S

 

ANNONCE