Nyhed

Pete Wentz vil ud af Fall Out Boy

Bassisten vil forlade bandet. De er vokset fra hinanden, mener han.

De har opnået titlen som et af verdens største rockbands, og med mere end 12 millioner solgte album og tre engelske top 10-hits må emorockerne i Fall Out Boy siges at have fortjent det. Nu bliver de imidlertid lidt færre, for bassisten Pete Wentz føler sig både fortabt og forvirret.

"Hver dag i de sidste syv år af mit liv er jeg vågnet op med et formål," skriver han på sin blog. "Da jeg mistede det, mistede jeg en del af mig selv ... At give slip på denne store ting i mit liv har været hårdt, men jeg er overbevist om, at jeg vil finde noget nyt, der tænder mig på samme måde." Han mener, gruppen er vokset fra hinanden, og synes, bandet skulle fortsætte uden ham. Det bliver i hvert fald ikke med ham. Ikke før "noget har ændret sig i hans hoved eller hjerte," som den 30-årige forstadsdreng udtrykker det. Han gør opmærksom på, at det ikke er stridigheder internt, der er skyld i bruddet. Det er simpelthen et spørgsmål om personlig udvikling.

Wentz var også manden bag størstedelen af Fall Out Boys lyrik, så det er altså ikke kun en bassist, Stump, Trohman og Hurley kommer til at mangle.

Fall Out Boy blev dannet i 2001 i den amerikanske by Wilmette i staten Illinois. En by af danske dimensioner med bare 30.000 indbyggere. Alligevel rummede den lille Chicago-forstad nok talent til at skabe det band, der nu, få år senere altså kan kaldes et af verdens største rockbands. Bandet har blandt andet medvirket i tv-serien The Simpsons og på Timbalands endeløse række af hits, "Shock Value," fra 2007.

ANNONCE