Nyhed

Rufus Wainwright spiller solo i Koncerthuset

Danmarks Radios næste store populærmusikalske indslag bliver den albumaktulle sanger

Den amerikansk-canadiske sanger Rufus Wainwright gæster Danmarks Radios koncerthus den 30. maj. Forud for turnéen udgiver Rufus Wainwright albummet "All Days Are Nights: Songs For Lulu" den 12. april. Et album, hvor sangeren finder tilbage til et mere simpelt udtryk efter at have eksperimenteret med at sætte sin musik i kæmpestore, pompøse rammer – senest i form af operaen "Prima Donna".

Den 36-årige Rufus Wainwright kommer ud af en musikalsk familie som søn af folksangerne Kate McGarrigle og Loudon Wainwright III. Hans søster er i øvrigt Marthe Wainwright. Rufus Wainwright har udgivet fem studiealbums, men har senest brugt tid på turnéer og udgive live-koncerter i forskellig form. Rufus Wainwright er kendt for sin fremragende tenorstemme og følsomme melodier, som andetsteds er karakteriseret som barokpop.

Debuten var den selvbetitlede Rufus Wainwright fra 1998. "Poses" skrev han i New York under et seks måneders ophold på det legendariske Chelsea Hotel, i en periode hvor han desuden kæmpede med afhængighed. Hans popularitet voksede særligt, da han kom ud på den anden side med "Want One" og "Want Two" fra 2003 og 2004. "Release The Stars" er hans hidtige kommercielle højdepunkt. Rufus Wainwright synger i øvrigt i Martin Scorseses "Aviator" og har medvirket på et utal af compilations og samarbejder med blandt andre Antony And The Johnsons.

Til koncerten i Koncertshusets Koncertsal spiller han solo på flygel. Billetterne bliver sat til salg fra mandag den 1. marts klokken 10. Billetterne koster mellem 225 og 550 kroner.

ANNONCE