Nyhed

Rufus Wainwright giver to danske koncerter

GAFFA.dk – alt om musik

Turnéen tager udgangspunkt i 2020-albummet Unfollow the Rules, men vil også byde på en række nye sange

Oven på en bandturné i Storbritannien har den amerikansk-canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright annonceret en europæisk turné. Musikerens Unfollow the Rules Tour bringer ham forbi Skandinavien, hvor han giver koncert i Konservatoriets koncertsal i København og Musikhuset Aarhus henholdsvis 19. og 21. marts næste år. Wainwright besøger desuden Belgien, Holland, Tyskland, Frankrig og Spanien.

Turnéen tager udgangspunkt i det Grammy-nominerede album Unfollow the Rules fra 2020. Albummet modtog flotte fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, der desuden kaldte kunstneren for ”en musikalsk ener”.


Udover de klassiske sange vil musikeren desuden præsentere en række nye sange fra sit længeventede nye album.

”Jeg glæder mig til at turnere i Europa med Unfollow the Rules. Jeg har altid følt mig meget hjemme kunstnerisk der, og min mand og jeg har faktisk et hjem i Berlin, så jeg får mulighed for at tilbringe noget tid der og endda spille i hans hjemby. Mange af mine musikalske referencer har europæiske rødder. Jeg betragter Unfollow the Rules som mit første fuldt ud modne album; det er som en bogstøtte til begyndelsen af min karriere. For mig, for hver koncert, der finder sted, mine og andres, vender vi lidt mere tilbage til vores normale liv. At opleve musik sammen giver mig håb og tillid til, at vi vil rejse os fra de sidste to års isolerende og hjerteknusende oplevelse i fællesskab,” udtaler sangeren.

LÆS OGSÅ: Rufus Wainwright – Født på ny, samme perfekte hår


På den kommende turné vil Wainwright medbringe et helt nyt band bestående af Los Angeles-musikeren Brian Green (chefdirigent, guitar, backing vokal), der tidligere har arbejdet sammen med blandt andre John Legend, Michael Bublé og Pomplamoose, Jacob Mann (keyboard, klaver, backing vokal) og Alan Hampton (bas, guitar, ukulele, backing vokal).

GAFFA anmeldte musikerens optræden i Koncerthuset i København i 2015 med fem ud af seks stjerner.

Rufus Wainwright udgav sit selvbetitlede debutalbum i 1998. Efter udgivelsen af musikerens syvende studiealbum Out of the Game (2012) var der en pause på otte år, før sangeren i 2020 udgav albummet Unfollow the Rules. Kunstneren beskæftigede sig i den periode med operaverdenen, hvor han både skrev og opførte sin anden opera, Hadrian, komponerede musik til Shakespeare-sonetter samt genopførte sin første opera, Prima Donna.


Billetsalget til de danske koncerter starter fredag den. 29 oktober kl. 10.00 via livenation.dk. Der er desuden Live Nation presale torsdag den 28. oktober kl. 10.00.

Tourdatoer:

Den 19. marts 2022 – Konservatoriets Koncertsal, København


Den 21. marts 2022 – Musikhuset, Aarhus

Varm op med musikvideoen til "Haine" her:


ANNONCE