Nyhed

18th Dye går i opløsning

Den dansk/tyske trio 18th Dye har efter 18 år med op- og nedture valgt at smide håndklædet i ringen

Det dansk/tyske støjrock band 18th Dye blev stiftet i Berlin 1992, og bandet har nu valgt at gå hver til sit. 18 Dye bestod af den tyske sanger og guitarist, Sebastian Büttrich, den dansk/tyske sanger og bassist, Heike Rädeker og den danske trommeslager, Piet Bendtsen. Bandet udsendte deres seneste plade "Amorine Queen" i 2008, og det viste sig at være den sidste af slagsen.

Om opløsningen siger bandet i en pressemeddelelse ganske kontant:

"Det er ikke længere muligt for os at komponere, skabe og agere som et band. Vi har derfor besluttet at stoppe nu".

18th Dye er signet på pladeselskabet Crunchy Frog, og selskabets direktør, Jesper "Yebo" Reginal, er bestemt ikke begejstret for tabet:

"Det er et kæmpe tab for vores selskab, og for dansk rock i det hele taget, at 18th Dye vælger at stoppe. Deres betydning for den danske indiescene kan næppe overvurderes. De satte for alvor kompromisløshed, støj, minimalisme og originalitet på dagsordenen herhjemme i 90'erne".

Det er ikke første gang, at bandet splitter sig ad. Første gang var i 1996, efter at have udgivet to albums plus en ep på Matador, Che og Cloudland Records, spillet 3 John Peel BBC sessions samt optrådt til et hav af koncerter. Pausen fortsatte indtil 2005, hvor de gendannede sig for at spille på Crunchy Frogs VibraCrunch-festival i Malmö. Det var herefter, de valgte at skrive kontrakt med Crunchy Frog.

Det lader til, at bandet mener skilsmissen alvorligt denne gang, men alle deres fans kan jo blot håbe på, at de igen fortryder deres valg om en årrække.  

ANNONCE