Nyhed

Monsters Of Folk påbegynder nyt album

Conor Oberst skriver på Twitter, at supergruppen er i gang med at skrive nyt materiale [Opdateret]

Conor Oberst og Mike Mogis fra Bright Eyes, Jim James fra My Morning Jacket og singer-songwriteren M Ward udgør kvartetten Monsters Of Folk, der blev skabt sidste år. Med en sådan opstilling kan man ikke undgå høje forventninger, hvilket den nye gruppe også har kunnet indfri langt hen ad vejen. Nu gør Monsters Of Folk klar til at lave et nyt album i fællesskab.

De fire velkendte personligheder har ikke lagt deres respektive bands og solokarrierer på is samtidig med arbejdet i Monsters Of Folk, og især Jim James giver den i øjeblikket som direktør for et nystartet pladeselskab, arbejder også med My Morning Jackets sjette album, og giver koncerter som solist under navnet Yim Yames. Det er dog stadig tid til at finde sammen i bandet, der nu igen giver lyd fra sig.

Den arbejdsomme Conor Oberst har skrevet om kvartetten på sin Twitter-profil, at "Monsters Folk skriver nyt materiale; vi ser frem til, at I ikke skal vente længere". Ligesom sidste år, hvor debutalbummet udkom fra konstellationen, betyder dette igen høje forventninger til folk-monstrene.


Men bandet har også vist, at potentialet til at skabe magi i fællesskab i høj grad er til stede. Det var Monsters Of Folks koncert i København i november en storslået demonstration af, hvilket GAFFAs anmelder Mikkel Elbech også måtte sande, da han gav maratonkoncerten seks stjerner og konkluderede:

"At kunne levere et sæt på knap tre timer uden at køre publikum træt på noget tidspunkt er en bedrift, som kun de absolut færreste kan formå. At det så samtidig kan gøres med så uprætentiøs, inspirerende og sympativækkende overlegenhed som her, gør kun det hele endnu mere imponerende. Samtlige medlemmer har overgivet sig fuldt ud til musikken, og især Oberst og James må være udmattede efter at kastet sig rundt og praktisk talt slamdancet med hinanden, når det er gået vildest til.

Informationerne om planerne for en kommende toer fra Monsters Of Folk er stadig sparsomme, men ikke desto mindre er øjnene igen rettede mod den talentfulde gruppe.


[Opdateret]: Ifølge Pitchfork var der tale om en falsk Conor Oberst Twitter-konto, som nu er slettet. Dermed er der ingen information om, hvad Monsters Of Folk laver i fælleskab.

ANNONCE