Nyhed

Soundgarden er gendannet

Bandet har annonceret på deres officielle webside, at de har fundet sammen igen efter tolv års pause

Siden Chris Cornell i 2007 gik ud af Audioslave, har der været spekulationer fremme om, at han ville finde sammen med Kim Thayil, Matt Cameron og Ben Shepherd for at gendanne Soundgarden. Rygterne blev forstærket, efter Cornells seneste soloalbum floppede, og nu er det blevet annonceret, at Soundgarden vender tilbage i 2010.

Bandet blev oprindelig dannet i 1984 af Chris Cornell og Kim Thayil sammen med bassisten Hiro Yamamoto, der var med på gruppens første ep'er samt de to første fuldlængde udgivelser, hvor også Matt Cameron medvirker. Det var dog først, efter Ben Shepherd kom med i 1991, at gruppen for alvor fik sit gennembrud med albummet "Badmotorfinger", og verdensberømmelsen kom tre år senere med albummet "Superunknown", der blandt andet indeholdt singlen "Black Hole Sun".

Soundgarden udgav i 1996 albummet "Down On The Upside", men efter den efterfølgende turné valgte bandet at gå i opløsning, og siden da har de fire medlemmer ikke optrådt sammen. Alle fire medlemmer var dog til stede i oktober til en Pearl Jam-koncert, hvor Chris Cornell sang Temple Of The Dog-hittet "Hunger Strike" sammen med Pearl Jam, og tidligere i 2009 optrådte de tre øvrige medlemmer sammen med Tad Doyle til en Tom Morello-koncert.

Men nu kan man på gruppens officielle webside læse følgende besked: "The 12 Year Break is Over and School is Back in Session. Sign up now. Knights of the Soundtable ride again!"

For mere information skal man indtaste sin emailadresse, der dog lige nu ikke giver adgang til andet end videoen til sangen "Get On The Snake". Men ifølge Billboard er bandmedlemmerne lige nu ved at sætte en verdensturné op, der kommer til at inkludere amerikanske koncerter og internationale festivaler. De overvejer lige nu forskellige tilbud, men de skal planlægge koncerterne rundt om datoer allerede booket for Pearl Jam, hvor Matt Cameron spiller trommer til daglig.

Men officielt er det i hvert fald - Soundgarden er tilbage!

ANNONCE