Nyhed

The Libertines bliver muligvis genforenet i 2011

Det britiske indieband The Libertines bliver muligvis gendannet i 2011. Det afslører en af bandets frontfigurer, Carl Barât, til den engelske avis The Evening Standard.

Det berømte og berygtede indieband The Libertines gik hvert til sit i 2004 på grund af stridigheder i bandet. Bandet har siden da været genforenet i enkelte sammenhænge, blandt andet til Hackney Empire i London i 2007, men nu ser det ud til, at en lidt mere permanent gendannelse er på trapperne.

Bandets forsanger, Pete Doherty, der er næsten lige så kendt for sin omgang med stoffer som sin musik, har siden 2004 lagt sin energi i bandet Babyshambles og sin solokarriere. Dog udtalte han sidste år til musikmagasinet NME, at han forventede en gendannelse The Libertines i 2010. Det kommer dog formodentlig ikke til at ske, fordi han for tiden har travlt med at arbejde på et nyt Babyshambles-album, og fordi bandets anden frontfigur, Carl Barât, arbejder på sit første soloalbum.

Barât har nu ikke ligget på den lade side siden opløsningen i 2004. I 2005 stiftede han bandet Dirty Pretty Things, blandt andet sammen med Gary Powell, der var trommeslager i The Libertines. Dirty Pretty Things gik dog i opløsning i 2008, og nu skal Barât i første omgang fokusere på sin solodebut.

Alligevel har Barât nu udtalt til The Evening Standard, at der er tale om en genforening af The Libertines i 2011. Han påpeger, at det ikke er en definitiv beslutning, fordi det aldrig er til at planlægge ting, når det handler om The Libertines, men at de tidligere bandmedlemmer i hvert fald lader til at have tid til det i 2011. Barât fortæller yderligere, at Dohertys misbrug ikke skal stå i vejen for, om bandet bliver gendannet, og tilføjer desuden, at så længe Doherty ikke gør skade på sig selv eller andre, er hans udsvævende liv okay med ham.

ANNONCE