Nyhed

Beastie Boys' Adam Yauch udgiver dokumentar

En dokumentarfilm om beat-forfatteren William S. Burroughs skal distribueres af Yauchs produktionsselskab

Den legendariske beat-forfatter William S. Burroughs døde i 1997, men nåede gennem sin lange karriere at sætte tydelige og provokerende spor efter sig helt op til i dag, eksempelvis med romanen "Naked Lunch" fra 1959. Han var også kendt som digter og spoken word-kunstner, og arbejdede i den forbindelse sammen med Nirvanas frontmand Kurt Cobain på ep'en "The "Priest" They Called Him".

Burroughs var i sin tid revolutionær, blandt andet fordi han var åbent homoseksuel og stofmisbruger af både heroin og opium, og fordi han skrev og talte om det uden hæmninger. Hans første arbejde som forfatter var i øvrigt i samarbejde med beat-kollegaen Jack Kerouac, skrevet mens de levede hos Allan Ginsberg i New York, og Burroughs og Kerouac er i høj grad kendt for deres massive indflydelse på moderne litteratur og kultur generelt.

Dokumentaren har fået titlen "William S. Burroughs: A Man Within", og udgives af produktionsselskabet Oscilloscope, der ejes af Adam Yauch fra Beastie Boys (billedet). En mængde store musikere medvirker i filmen, blandt andre Iggy Pop, Patti Smith, Sonic Youths Thurston Moore og Lee Ranaldo, der fortæller om deres syn på Burroughs, og hans indflydelse på omverdenen.

I USA vil filmen have premiere i flere biografer den 12. juni, samt blive sendt på amerikansk tv. Den er dog også sat til at udkomme på dvd, men hvornår vides endnu ikke. Traileren til filmen kan ses nedenfor.

 

 

ANNONCE