Nyhed

Headbang i biografen

Du har nu mulighed for at se eller gense musikdokumentaren "Headbang I Hovedlandet", før den udkommer på dvd

På mandag den 14. juni udkommer Niels Arden Oplevs dokumentarfilm "Headbang I Hovedlandet" på dvd. Den 13 år gamle film følger de tre metalbands Illdisposed, Infernal Torment og Nidhug gennem privat- og musikliv, og har siden opnået kultstatus blandt folk, ikke mindst grundet den ofte ufrivilligt morsomme optræden fra de involverede musikere.

Instruktøren Niels Arden Oplev er siden blevet stjerneinstruktør med film som "Mænd Der Hader Kvinder", men også nogle af de portrætterede bands har siden opnået succes i forskellige inkarnationer.

Før filmen dog udkommer, er der som tidligere nævnt her på siden mulighed for at (gen)se den til weekendens metalfestival Copenhell i København, hvor den bliver vist på storskærm.


Er du ikke lige i hovedstaden i weekenden, er der dog også mulighed for at se dokumentaren i biffen i Århus. Nærmere bestemt i Monorama, hvor den århusianske metalforening Metal Royale i samarbejde med Target Distribution viser filmen (plus ekstamaterialet).

Der er gratis adgang til arrangementet i Århus, og der er gratis plakater og Jägermeister til de første gæster. Derudover byder aftenen ifølge Metal Royale på "fee metal, billige øl og konkurrencer, hvor du kan være heldig at vinde både film & shirts!"

Desuden vil Stereo Studiet stille en bod op, hvor du kan købe et eksemplar af dokumentarfilmen før alle andre, til en favorabel pris.


Metal Royale er en forening, der har siden 2006 stået bag en række arrangementer så som Royal Metal Fest, Royal Metal Grand Prix, samt arrangementer som clinics, fodboldturneringer, koncerter med videre. Foreningen drives af frivillige og har til formål at fremme århusiansk metalmusik, og generelt arbejder for at fremme metalmusik lokalt.

Du kan læse mere om Metal Royale på deres hjemmeside metalroyale.dk, hvor du også kan melde dig ind i forening og melde dig som frivillig hvis du har lyst.

Arrangementet foregår i Monorama, Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj, den 12. juni fra kl. 19. Der er gratis entre.


"Headbang I Hovedlandet" udkommer på dvd mandag den 14. juni via Tactic Visuals.

ANNONCE