Nyhed

Mew på japansk turné med Flaming Lips

Jonas Bjerre & Co. er på dobbelt headliner-turné med Wayne Coyne og band

Mew har længe haft et stort og trofast publikum i Japan, og i februar gav de adskillige udsolgte koncerter i Japan - hvor GAFFA i øvrigt var med ved en af koncerterne for at skrive en reportage og en anmeldelse. Nu drager Jonas Bjerre & Co. igen til Japan, nærmere betegnet Osaka og Tokyo, hvor de skal spille sammen med The Flaming Lips. Mew er dog ikke opvarmning, men et hovednavn på lige fod med Wayne Coyne og band.

Mew og The Flaming Lips skal spillede i Osaka 15. november og i Tokyo 17. og 18. november.

Da GAFFA interviewede Mews trommeslager Silas Graae (billedet) i Japan i februar, gav det blandt andet følgende ordveksling:

Sidst, men ikke mindst, ville jeg gerne høre dine tanker omkring japanerne. Det er jo et noget specielt folkefærd, som de færreste har haft mulighed for at stifte bekendtskab med, men alligevel har folk en forestilling omkring dem. Så hvordan har jeres oplevelser været?

- Landet giver nogle kraftige indtryk, og det er en stor ting at komme her. Jeg ved ikke, om det direkte har efterladt nogle aftryk, men bare det at være her, observere og komme til byen er jo i sig selv ret spændende. Det er ret fremmedartet på en måde.

De er jo kendt for at være lidt fanatiske, så har I oplevet noget af det?

- Ja, det har vi til dels. Man kan godt mærke, at der er en ihærdighed, sådan lidt blodsugeragtighed over dem, men samtidig meget høflige og meget ordentlige på en måde. De har den dér tvetydighed, som er ret sjov at opleve.

I er ikke blevet tilbudt nogle ægteskaber?

- Jeg har ikke personligt fået det tilbud, og har heller ikke et uægte barn her i Japan.

Japansk-kyndige kan læse mere om Mew og The Flaming Lips' japanske koncerter her.

ANNONCE