Nyhed

Sepultura nær ved og næsten genforenet

Soulfly-frontmand Max Cavalera taler ud omkring de rygter, der har svirret omkring en mulig genforening af Sepulturas klassiske line-up

Soulfly-frontmand og sangskriver Max Cavalera talte for nyligt med hollandske FaceCulture omkring de rygter der har svirret de seneste uger omkring en genforening af det klassiske Sepultura line-up, der åbenbart var ved at ske for et års tid siden.

Ifølge artiklen skulle Max Cavalera selv have kontaktet Sepulturas guitarist Andreas Kisser for at tale med ham omkring en genforening mellem de nuværende medlemmer Kisser og Paulo Jr. og de to Cavalera brødre Max og Igor.

"Der er intet nyt omkring den situation" siger Max Cavalera. "Der er ikke ændret noget i det, som jeg talte med ham om på telefonen. Jeg har desværre ingen kontakt med ham. Jeg vil virkelig gerne gøre det [lave genforeningen], og jeg sagde endda til ham, at han og Paulo kunne have deres egen manager, og så kunne Igor og jeg have Gloria som manager. Så er vi begge glade og det bliver en 50-50 ting. Men han vil gøre det hele selv og have fuld kontrol, og det er ikke fair."

Max' kone Gloria Cavalera fik også rollen som femme fatale, da Max Cavalera forlod Sepultura i 1996. Bandet, som stadig havde Max' lillebror Igor som trommeslager på det tidspunkt, beskyldte Gloria for at overtage bandet og fratage de tre resterende medlemmers indflydelse. Max giver sin egen version af begivenhederne der ledte op til bruddet her 14 år senere.

"Mange ved det ikke, men der skete noget dengang Dana døde (Max' stedsøn som blev dræbt i en trafikulykke i 1996, red.). Jeg fløj tilbage fra Donnington, Andreas' (Kisser) kone forsøgte at få Dana begravet, før Gloria kunne nå hjem. Jeg ved ikke, hvorfor de gjorde det, mand. Det er ondskabsfuldt at gøre sådan noget. Da Gloria kom hjem, var begravelsen allerede overstået. Det gjorde virkeligt ondt, og det var en af grundene til, at jeg forlod Sepultura".

Adspurgt om Andreas Kisser og hans kone nogensinde har undskyldt for hændelsen svarer Max: "Nix, aldrig. Vi kunne måske lægge det bag os, hvis vi blev genforenede, selv dét kunne vi måske lægge bag os".

Lillebror Igor har været sammen med de resterende Sepultura medlemmer meget længere end Max, men Igor har åbenbart heller ingen kontakt med Andreas og Paulo.

"Jeg tror heller ikke, han taler med dem", siger Max. "Det er synd, fordi der er så mange, der gerne vil se det ske. Jeg vil, vores fans vil, mine egne børn vil sgu se det. Vi var et vigtigt band dengang. Det handler ikke om penge. Det handler om at vise verden, hvor godt det band kan være".

Max antyder i forlængelse af den udtalelse, at Andreas Kisser skulle have forlangt en urimelig stor andel af eventuelle indtægter, hvis bandet skulle blive genforende i det line-up som mange fans betegner som den konstellation, der lavede de bedste Sepultura-plader.

Ingen af musikerne har kunnet opnå samme kommercielle succes, siden Max forlod bandet i 1996. Især Sepultura har kæmpet med faldende pladesalg og dårlige anmeldelser, siden Derrik Green afløste den gamle sanger.

Max Cavalera har siden 1997 haft sit eget band Soulfly, ligesom han for nylig dannede bandet The Cavalera Conspiracy med sin bror Igor Cavalera. De to brødre blev genforenet, efter han selv forlod Sepultura mere end 10 år efter, broderen gjorde det. Cavalera Conspiracy arbejder på deres andet album, som skulle udkomme senere i år.

Du kan opleve Soulfly på Voxhall i Århus tirsdag den 22. juni. Billetter kan erhverves via GAFFA Live.    

ANNONCE