Nyhed

Thomas Dybdahl og Bjørn Eidsvåg laver cd sammen

Thomas Dybdahl producerer og synger egen norsk sang på Eidsvågs kommende plade

Bjørn Eidsvåg og Thomas Dybdahl er hver især to af Norges populæreste og bedst-sælgende kunstnere.

Da Bjørn Eidsvåg var i Danmark og turnére med sit nye band lige før påske, afslørede han i et interview med GAFFA, at han var meget begejstret for Thomas Dybdahls musik, og fortalte, at de havde lyst til at lave musik sammen. Meget mere havde Eidsvåg dengang ikke lyst til at fortælle GAFFA, men det var tydeligt, at der var noget i gære. Få dage senere kunne man på YouTube se og høre Thomas Dybdahl udfordre Bjørn Eidsvåg.

Bjørn Eidsvåg havde forinden til Stavanger Aftenblad med et glimt i øjet udtalt, at den dag Thomas Dybdahl begyndte at synge på norsk, ville Bjørn Eidsvåg slutte med at lave musik. (Dybdahl synger som bekendt normalt på engelsk og Eidsvåg på norsk.)


På klippet på YouTube ser man netop Dybdahl synge en ny sang på norsk, men Dybdahl pointerer, at han på ingen måde håber Eidsvåg vil gå på pension af den grund - tværtimod. Han giver derimod Eidsvåg en musikalsk udfordring.

Denne udfordring satte straks Bjørn Eidsvåg i gang med sangskrivningen, og Eidsvåg, der egentlig ikke havde tænkt at lave nye sange eller ny plade foreløbigt, endte med at sidde med en masse nyskrevne sange.

Forleden udfordrede Eidsvåg så Thomas Dybdahl tilbage via YouTube og bad ham sætte sit aftryk på sine nye sange. Dette tilbud var Dybdahl ikke sen til at takke ja til, hvilket betyder, at de to norske herrer nu er igang med at indspille og håber på at kunne udgive en ny Bjørn Eidsvåg-plade sammen til efteråret. Efter planen vil Thomas Dybdahl desuden indsynge sin egen sang på norsk til denne plade.


I ovennævnte interview med GAFFA fortalte Eidsvåg iøvrigt, at han var sikker på, at han ikke endnu havde skrevet sin bedste sang til trods for et pladesalg på 1,5 millioner og en 40 år lang karriere. Han fortalte ligeledes at udgivelsen af dobbelt-cden "De Beste" havde gjort ham sulten på at prøve noget nyt.

Thomas Dybdahl, der som Bjørn Eidsvåg, er en særdeles hyppig gæst i Danmark og aktuel med den anmelderroste "Waiting For That One Clear Moment" giver ikke mindre end otte danske koncerter til efteråret:

23. september: Skraaen, Aalborg


24. september: Gjethuset, Frederiksværk

25. september: Gimle, Roskilde

26. september: Bremen, København


27. september: Magasinet, Odense

29. september: Voxhall, Århus

01. oktober: Tapperiet, Køge


02. oktober: Fermaten, Herning

Se Thomas Dybdahls udfordring til Bjørn Eidsvåg her

Se Bjørn Eidsvågs svar på udfordringen her


ANNONCE