Nyhed

Ed Kowalczyk til København

Den tidligere Live-frontmand giver koncert i hovedstaden til efteråret

For et års tid siden besluttede det amerikanske rockband Live, at de ville holde en to år lang pause fra hinanden, for at dyrke nye musikalske sideprojekter, men i december sidste år blev den idé droppet. Det var ikke fordi Live havde savnet hinanden, og hellere ville bruge tid med hinanden, men derimod for at forsanger Ed Kowalczyk skulle afsættes fra posten, og derefter være et permanent solo-act.

Ifølge gruppens guitarist Chad Taylor var Kowalczyk blevet lige lovligt grådig. Taylor fortalte i sin tid, at Kowalczyk havde forlangt at få 100.000 dollars i "forsanger-bonus", for at optræde med resten af gruppen ved den hollandske Pink Pop Festival, og oven i købet snuppet alle rettigheder til bandets sange, uden at de andre vidste det, noget som de selvsagt var en smule utilfredse med.

Man skal nu nok ikke forvente et særlig langt genhør med Live-materiale, når Ed Kowalczyk gæster København i september. Han kommer nemlig som solo-artist, og det med sit første album som sådan i baglommen. Solodebuten hedder, meget originalt, "Alive", og den første single herfra, "Grace", er allerede lagt ud på nettet til gennemlytning, eksempelvis på hans officielle MySpace-side.

"Alive" udkommer i Danmark mandag den 25. juni, og Ed Kowalczyk spiller i Lille Vega, København, torsdag den 9. september klokken 21.00. Billetter kan købes fra i morgen, torsdag den 27. maj klokken 10.00 via GAFFA Live, og vil koste 175 kroner + gebyr.

ANNONCE