Nyhed

Under Byen optræder i DR's Koncerthus

Der er en særlig live-oplevelse i vente, når septetten dette efterår indtager Koncertsalen

Danske Under Byen har efterhånden slået sig fast som en gruppe, der har et ganske særligt lydlandskab, og anmelderne nærmest falder over hinanden for at uddele roser, også, eller måske skulle man sige især, når der er tale om live-optrædener. Da de i starten af april tog på turné, spillede de hele tre fuldstændigt udsolgte koncerter i Copenhagen Jazzhouse på tre dage, så publikum har bestemt også fået øjnene op for Under Byens fortræffeligheder som live-act. Dette efterår er der så mulighed, for at høre gruppen i de fantastiske lydkulisser, som DR's Koncertsal kan opbyde.

I februar måned var Under Byen ude med deres fjerde studiealbum, "Alt Er Tabt", der GAFFA-traditionen tro indkasserede fem stjerner fra anmelder Ole Svidt. Samme antal måtte Christian Erin-Madsen aflevere, da han oplevede dem live i Copenhagen Jazzhouse. Han lod sig imponere over gruppens "organisk intense beviser på deres sublime spænd mellem det sarte og det bombastiske", og skrev blandt andet følgende:

"Der er musikalske konstellationer, hvor det samlede talentfulde udtryk opnår en æstetisk skønhed. Et godt eksempel er Under Byens orkestrale følelsesudladninger, der balancerer mellem på den ene side det søgende og dybfølt inderlige, det sarte kunne man kalde det, og på den anden side det støjprægede og eksalterende bombastiske. Som små transformationer, der evner at spænde buen ud, så lytterøret nænsomt tages med på vandring, men også udfordres. Til tider drømmende som er det menneskets underjeg id'et, der udfolder sine ubevidste uforudsigeligheder."

Under Byen optræder i DR's Koncertsal lørdag den 27. november klokken 20.00. Billetsalget starter på fredag den 7. maj klokken 10.00, og vil til den tid kunne købes via GAFFA Live. Priserne ligger mellem 120 og 180 kroner. De kan også opleves på Godset i Kolding lørdag den 20. november klokken 21.00. Der kan købes billetter til denne koncert allerede nu, også via GAFFA Live.

ANNONCE