Nyhed

Ash til VoxHall

Det nordirske punk-pop-band gæster Århus i maj

Det nordirske pop-punk-band Ash gæster VoxHall i Århus til en koncert 20. maj. I ryggen har de ikke et nyt album, men derimod en stribe singler. I 2007 bekendtgjorde gruppen nemlig, at de ville holde op med at udgive album, men at de i stedet ville kaste sig over singleformatet. 19. oktober 2009 udgav de så den første af i alt 26 (!) singler, der skal komme i løbet af et år, altså med en ny single hver 14. dag, under fællestitlen "A-Z".

Ash brød igennem på den engelske indie-hitliste i 1994 med numre fra deres debut, ep'en "Trailer". 1996 udgav de deres største succes til dato, albummet "1977" - opkaldt efter året, hvor filmen "Star Wars" havde premiere, det år, hvor punken for alvor fik sit gennembrud i Storbritannien, og dét år, hvor de to hovedkræfter i bandet, Tim Wheeler og Mark Hamilton, blev født. Herefter forsvandt Ash lidt fra offentlighedens søgelys, men vendte tilbage i 2001 med albummet "Free All Angels", der nåede toppen af den engelske hitliste. Siden har Ash løbende udgivet nye album, der har nået på hitlisterne, især i Storbritannien, men dog uden at nå højderne fra 1996/"1977".

Ashs seneste album "Twilight of the Innocents" udkom i 2007, og igen 2009 begyndte de så at udgive en stribe singler, startende med "Return of White Rabbit" som gratis downlaod.


Selvom Ash har bekendtgjort, at de ikke vil udgive flere album, er de 19. april aktuelle med opsamlingsalbummet "A-Z Volume 1", der, som titlen antyder, indeholder de første 13 singler i Ashs single-serie.

Billetter kan købes på VoxHall.dk og i Stereo Studio.

ANNONCE