Nyhed

Bonnie 'Prince' Billy vender tilbage til Vega

Den skæve alternative country-legende bestiger scenen i København for anden gang, denne gang med et nyt band i ryggen

Sidst han gæstede Vega i 2007 var han ganske solo, og spillede for en totalt udsolgt sal, og nu skal successen gentages til maj, denne gang dog med et helt nyt band i ryggen, nemlig The Cairo Gang. Ifølge Vegas pressemeddelelse borger det for en noget anden oplevelse end sidst med en mere rocket lyd.

Det var dog ikke, fordi GAFFAs Peter Valient Jørgensen var utilfreds med solokoncerten i 2007. Han sendte fem stjerner og følgende ord efter Bonnie:

"Musikalsk nærmer stemingen sig det magiske, da han med sin store, udtryksfulde vokal forfører publikum med "I See A Darkness". Andre højdepunkter er en smuk "Nomadic Revery" og en lystig "Ease Down The Road", der går direkte over i Willie Nelsons "On The Road Again" – der efter Will Oldhams intro om oralsex på landevejen har fået en helt ny mening ... Der er masser af de forventede længselsfulde klagehyl i de skæve sange, men Oldham spiller samtidig eminente, molstemte akkorder og har et stort øre for melodier. Han kunne så let som ingenting både skrive og synge banal mainstream. Det gør han heldigvis ikke. Han udtrykker det skæve i os, kun ganske få andre formår."

Som vi kunne fortælle i sidste måned er Bonnie 'Prince' Billy snart albumaktuel, kun et år efter hans sidste udgivelse, "Beware". Det nye udspil hedder "The Wonder Show Of The World" og er lavet sammen med The Cairo Gang, der som nævnt også kommer med på scenen i Vega. Albummet udkommer herhjemme mandag den 22. marts, så det skulle give de danske fans tid nok til at lære de nye sange inden koncerten.

Bonnie 'Prince' Billy optræder i Store Vega tirsdag den 25. maj klokken 20.00. Billetter vil kunne købes via GAFFA Live, når salget går i gang mandag den 15. marts klokken 10.00.

ANNONCE