Nyhed

Fanø Free Folk Festival offentliggør det endelige program

GAFFA.dk – Alt om musik

I den kommende weekend, den 20.-22. juli, skydes den niende udgave af Fanø Free Folk Festival af med stærke navne som svenske Slowgold, amerikanske Simon Joyner og franske Emmanuelle Parrenin og mange flere.

Ser man på et kort, kan Sønderho ligne en lille plet i den vestligste udkant af Danmark, men den smukke landsby på Fanø har også gennem århundrede været et kosmopolitisk sted med sømænd, der rejste ud i verden og ikke mindst en folkemusik, der har hentet inspiration fra nær og fjern. Fanø Free Folk Festival har siden starten i 2010 ønsket at skabe et åbent mødested for folkemusikken.

Det fulde program er nu klar: Fra USA, Canada, Irland, Frankrig, Syrien, Polen, Tyskland og Norden. Den amerikanske folk er i år stærkt repræsenteret med blandt andet sangskriveren Simon Joyner, hvis dedikerede fans tæller navne som Beck og Gillian Welch. Fra det amerikanske bydes også på duoen House & Land, der sidste år udsendte albummet Thrill Jockey. Oplev også solo-show med Sarah Louise fra House & Land, der ligeledes er aktuel med sit nye album. Man kan desuden glæde sig til skæv freak folk fra Faun Fables, hvis frontfigur Dawn McCarthy kendes for blandt andet sit samarbejde med Bonnie "Prince" Billy.

LÆS OGSÅ: Her er verdens bedst tjenende musikere

Fra det europæiske bydes der på den tyske avantgarde-percussionist Limpe Fuchs og den franske folk-musiker Emmanuelle Parrenin. Fra Plen kommer guitaristen Raphael Roginski, fiddle-duoen Caoimhín Ó Raghallaigh/Garth Knox (der blander traditionel folkemusik med improvisation og kompositionsmusik), og som en særlig tilføjelse til programmet en sjælden dansk koncert med svenske Slowgold (billedet).

Fra det nordiske kommer den finske free folk-musiker Lau Nau, den dansk/svensk/norske folk-trio Fru Skagerrak og vokalgruppen IKI, der som Fru Skagerrak forener stærke kvinder fra forskellige nordiske lande – i dette tilfælde Norge, Finland og Danmark. Endelig præsenteres en dansk premiere på futuristisk folk fra Sverige i form af Gethenian Suite. Festivalens åbningskoncert bliver med det lokale projekt EKKO & The Syrian Roots, der blander elementer af nordisk folkemusik med folkemusikere fra Syrien.

Festivalen vil foregå i intime rammer i Sønderho Forsamlingshus.

Se musikvideoen til "Karusellen" (2016) af Slowgold her:

ANNONCE