Nyhed

Kaki King til Danmark

Den kvindelige guitar-virtuos markerer udgivelsen af et nyt album med en turné, der også fører hende forbi København for en aften

Kendskabet til den amerikanske singer/songwriter Kaki King er noget begrænset i Danmark, men hun er blevet rost til skyerne på den anden side af dammen, hvor især guitarspillet har hensat anmeldere, kolleger og almindelige fans i ekstase. Hun udsender sit femte studiealbum "Junior" mandag den 29. marts, og kommer i den anledning et smut forbi vores lille land i næste måned.

"Junior" er lavet i samarbejde med produceren Malcom Burn (Bob Dylan, Patti Smith, Emmylou Harris), og for folk, der allerede kender hendes tidligere arbejde, kan pladen godt gå hen og blive noget af en overraskelse. King er gået i en noget anden retning denne gang, hvor musikken er lavet med tre specifikke musikere i tankerne, nemlig King selv, multi-instrumentalisten Dan Brantigan og trommeslageren Jordan Perlson. King fortæller i en pressemeddelelse om pladen:

"På tidligere albums ville jeg have skrevet meget af materialet i studiet, og have spillet alle instrumenterne selv. Denne gang har jeg virkelig lænet mig op ad Dan og Jordan, så de kunne hjælpe med at forme sangene og skrive pladen. På det her album følte jeg det, som om jeg gjorde noget for første gang, fordi jeg prøvede helt nye ting i forhold til min gamle proces. Jeg følte mig som et barn eller en lærling. Det fik mig til at føle, at jeg startede forfra igen."


Endnu har GAFFA ikke anmeldt nogle af Kaki Kings udspil (men det kommer!), men amerikanske Spin.com har allerede haft fingrene i "Junior", der af deres anmelder Jessica Hopper fik fire ud af fem stjerner. Hun skrev blandt andet:

"Hun er gået fra at være en akustisk makulator til Dave Grohls (Foo Fighters, Them Crooked Vultures, red.) halvgud på kun et årti, og King lyder fuldstændigt på hjemmebane med kommandoen over en indie-rock power trio. "Junior" kan være det bedste, der er hændt for stadigt sørgende Sleater-Kinney-fans (amerikansk indie-rock band, der gik fra hinanden i 2006, red.)."

Har man lyst til at høre Kaki King live, spiller hun i Loppen, København, torsdag den 1. april klokken 21.00. Billetter kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE