Nyhed

Koncert og kunstværker fra Daniel Johnston i København og Århus

Daniel Johnston på VoxHall og Vega med malerier og musik – og et nyt album i ærmet

Ved en fejl fik GAFFA i går ikke nævnt koncerten på VoxHall i Århus 11. april, og vi gentager derfor hele historien om Daniel Johnstons kommende besøg i Danmark. GAFFA beklager fejlen.

I november sidste år gik Johnston i gang med indspilningerne til hans kommende album "Beam Me Up!", der udkommer i Danmark den 29. marts. Albummet er indspillet i Holland med det talentfulde BEAM orchestra. Ensemblet, der består af 11 musikere fra den hollandske jazz og pop-scene, vil også udgøre en stor del af de kommende koncertaftener på Store Vega og VoxHall, der bærer titlen BEAM ME UP Daniel.

Hver aften starter med en visning af dokumentarfilmen "The Devil and Daniel Johnston". Derudover vil det i Vegas foyer og på VoxHall være muligt at opleve Johnstons legendariske, animerede værker af bizarre væsener, der har været udstillet i gallerier over hele verden.

Johnston er en levende legende, der formår at levere varen stort set hver eneste gang, hvilket både hans seneste album og seneste danske koncert vidner om.

Den forrige udgivelse "Is And Always Was" fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Mikkel Elbech, der sluttede sin anmeldelse af med ordene "albummet er en både mental og musikalsk succes."

Mandens sidste koncert på dansk jord, i VoxHall, fik også fem stjerner, og Mikkel Elbech kaldte aftenen "en velbalanceret aften i selskab med et af musikhistoriens sande genier."

Som support til Johnston spiller bandet Tommigun fra Bruxelles. Herefter spiller det hollandske ensemble BEAM instrumentale versioner af Daniel Johnstons numre, dernæst er det Daniel solo og til sidst Daniel Johnston og BEAM sammen."

Daniel Johnston kan opleves på Store Vega i København, 10. april klokken 20 og på VoxHall i Århus 11. april allerede klokken 18.

Billetter til koncerten er i salg via GAFFA Live


ANNONCE